reklama

Ako natočiť video na zážitok

„...ako by som ti to...“. Opäť tá istá dilema. Ako čo najlepšie zodpovedať otázku, čo to vlastne na tom Plusku robíme? Čo sú to za akcie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

S Andrejom sme si dali osobný hec a dohodli sme sa, že urobíme z akcie Dreamworks s.r.o. v lete roku 2011 video. Pôvodne nemalo mať viac, ako 15 minút. Bolo to o to zaujímavejšie, že sme boli v stanoch a bez elektriny. No vďaka dobrému logistickému plánu, dvom kamerám a ochotnému personálu v kolibe pri vstupe do civilizácie sa nám podarilo natočiť 4 hodiny surového materiálu.

Zostrihať to a dokonciť sme chceli do októbra, kedy bola oficiálna stretávka a video malo byť práve hitom večera. Nápad urobiť aj krátke video o Plusku ako nástroj na propagáciu toho čo robíme musel vzniknúť, kým sme sa do toho naplno pustili. Vtedy ešte plní nadšenia, elánu a nápadov, kým sme zistili, čo všetko to obnáša. Inak neverím, že by sme sa pustili do dvoch takýchto projektov v jednom období.

V každom prípade sme sa ešte stihli dohodnúť s tímom EVIPu (medzinárodnej mládežníckej výmeny European Volunteers In Pictures), a tímom víkendovky Čardáš na Myjave, aby tiež niečo natočili. Ak sa nám s Andrejom zdalo náročné zostrihať zo 4 hodín 15 minútové video, tak 1 minúta z 10 hodín záznamu je fakt na slučku (alebo véééľa trpezlivosti a času). Vtedy nás zachránili ďalší ľudia, ktorí pomohli. Georgeo, ktorý urobil predselekciu materiálu z EVIPu, Kika, ktorá prišla so svojím nestranným okom študentky produkcie a aj to, že všetko, čo sme natočili na Dreamworkse som už poznal naspamäť.

Keď sa nám to nahrubo podarilo ako tak dokončiť, pochopil som plnú váhu Pospových slov (výborný fotograf a autor plusáckych interných video prvotín) . „Počkaj až budeš vyberať vhodný podmaz“. Toto nie je interné video, má ísť na verejnosť, čo znamená, že nemôžeme použiť žiadnu komerčnú pesničku, na ktorú sú autorské práva. A tak sme začali hľadať voľne stiahnuteľné podmazy, ktoré ideálne nemajú hlasovú stopu. Úprimne, nájsť niečo, čo nevyznieva ako podmaz predpovede počasia, alebo záberov ukazujúcich stav snehu v lyžiarskych strediskách vôbec nie je jednoduché. Nakoniec sme však našli troch favoritov, prešli beta testom (dali to vzhliadnuť viacerým ľuďom a vypýtali si feedback) a nakoniec úspešne dotiahli. Koniec roka sme síce nestihli, ale na jar bolo zaradené ako súčasť promo kampane a pomerne rýchlo sa vyšplhalo na 1000 kliknutí. To bolo pred vyše rokom.

A čo je najlepšie? Naposledy mi moja mladá kolegyňa povedala: „pekné videjko, konečne som pochopila, čo vlastne robíte. Plánujete niečo aj v najbližšom období?“



Tomáš Tomino Pešek

MO Plusko

MO Plusko

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sme aktívni mladí ľudia a radi robíme akcie pre mladých. Našou víziou sú aktívni mladí ľudia otvorení novým podnetom s túžbou objavovať. V priateľskej atmosfére preto rozvíjame potenciál mladých ľudí prostredníctvom metód zážitkovej pedagogiky.Outdoor, zážitok, byť samým sebou - to sú slová, ktoré sme my. My, plusáci. Zoznam autorových rubrík:  AkcieĽudiao Zážitku

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu