reklama

Pocity sú fajn a pravdepodobne ma nezabijú

Nebolo to moje prvé leto strávené s týmito osobami. Opäť raz som si namiesto štandardného modelu slovenskej dovolenky na chorvátskej pláži vybrala all inclusive pobyt na plusáckej akcii. V stanoch, s rozkošnou drevenou latrou s ešte rozkošnejšími ovadmi...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Smerovník Dreamworksu.
Smerovník Dreamworksu. 

O jacuzzi v Čutkovskom potoku, sem-tam spojenom s nie celkom dobrovoľnou show pre náhodných okoloidúcich turistov, ani nehovoriac :). A to som ešte nepovedala, že sa na miesto musíte dopraviť statočne po vlastných. Áno, cez kopce a s narvatým batohom. A potom, keď si spokojne vydýchnete, že ste to nejakým zázrakom prežili, sa zrazu pristihnete behať tri hodiny do kolečka, pričom spoločnosť vám robí pneumatika, prípadne fľaše s vodou. A ak ste naozaj boli dobrí a mali ste šťastie, ujde sa vám aj odmena v podobe umývania ešusov po celom osadenstve. :)

Pri líčení týchto (častokrát šibnutých) dobrodružstiev má drvivá väčšina (tých zvyšných pár kusov aktívne nahováram na účasť) poslucháčov v očiach smrť a ja znovu a znovu dookolavysvetľujem, že nie, nebola som tam nasilu a nebol to dokonca ani pracovný tábor a ani stretnutie sekty. No najkrajšou vecou je aj tak ten úsmev, ktorý sa mi vždy trvale zahniezdi na tvári a po každom prerozprávanom zážitku zo mňa kypí koncentrovaná nefalšovaná radosť.

No len sa priznajte, kto by nechcel zažiť mierne psychedelicke Vianoce v auguste o tretej ráno, bez toho aby si niečo šľahol? ;) Po rannom overení, že nie som cvok, sa zapísali do zoznamu s názvom NaTotoNikdyVŽivoteNezabudem.

Ani jedna plusácka akcia nie je pre mňa ľahká. Ešte teraz, takmer presne mesiac po Dreamworks-e , sediac si v prítmí mojej izby a napchávajúc sa večerou, si niesom istá, či je touž všetko spracované a uložené do pomyselnej krabičky v mozgu, kde si hromadím šťastnéspomienky.

Tentokrát sme išli ešte viac do hĺbky, do takej tej osobnej a sčasti aj vyčerpávajúcej.Nie je úplne jednoduché z tej hĺbky vydolovať na svetlo sveta naše sny, predstavy, ciele. Čo mi možno najviac utkvelo v pamäti je večer, keď sme všetci tridsiati sedeli jeden vedľa druhého v kruhu, osvetlení len lenivo horiacimi lampášmi. Spomínam si na výrazy na tvárach,keď sme tam boli. Všadeprítomná zadumanosť.. Okamih, keď nikto nie je celkom prítomný duchom. A pritom úloha celkom jednoduchá... Podeliť sa o to, čo chceme v živote dosiahnuť. V podstate dať ostatným v skupine niečo zo seba. Pre mnohých bez problému, ale zároveň viem, že boli aj takí, ktorí mali obavu o tom hovoriť nahlas. Vrátane mňa.

Plusko ma učí dôverovať iným. Učí ma, že aj JA , so všetkými mojimi defektami v povahe acharaktere, sa viem „hecnúť“. Učí ma spolupracovať, tomu, že pocity sú fajn a pravdepodobnema nezabijú. Priala by som, ako samej sebe, tak aj všetkým ostatným, aby sa im toto jedného dňapodarilo premietnuť aj do ,,bežného“ života, do tej častokrát fádnej a sivej reality, z ktorej sa tak snažíme dostať.

To, že dokážem mlieť o Plusku celé hodiny (na veľkú radosť všetkých v dosluchu:)) je výsledkompozitívnych zmien vo mne. Či to vidia aj ostatní, netuším. Viem však, že sa budem vracať stále.
Pre radosť.
Pre inšipiráciu.
Pre pocit, že žijem naplno.

Zebra


MO Plusko

MO Plusko

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sme aktívni mladí ľudia a radi robíme akcie pre mladých. Našou víziou sú aktívni mladí ľudia otvorení novým podnetom s túžbou objavovať. V priateľskej atmosfére preto rozvíjame potenciál mladých ľudí prostredníctvom metód zážitkovej pedagogiky.Outdoor, zážitok, byť samým sebou - to sú slová, ktoré sme my. My, plusáci. Zoznam autorových rubrík:  AkcieĽudiao Zážitku

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu