reklama

Winter is coming

Winter is coming priatelia a s ňou Zimný kurz od Pluska! Takže klikaj, čítaj a ak váhaš si dopriať extra dávku zimných zážitkov, mrkni moje blablabla nižšie. Zažil som to minulý rok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Čo to do pekla je?
V prvom rade to je zážitok. Nie je to survival kurz, kde budete papať korienky vyhrabané z pod snehu a loviť lososy holými rukami. Áno, naučíte sa tam kopu užitočných vecí o zimnom kempovaní, vychytávky a fintičky ako byť stále v klídku, aj keď je všade navôkol sneh. Ale akcia má väčšie ambície. Ponúkne ti možnosť sa zamyslieť - nad sebou, svojím životom, mimo rušnej civilizácie, zhonu a možno niečo nové o sebe zistiť. (Odporúčam na celý čas vypnúť mobil ;) ) Spoznať nových zaujímavých ľudí, inšpirovať sa, zažiť kopu zábavy, dať si trošku do tela a posunúť svoju latku komfortu trošku niekam inam.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo je Plusko?
Nie sú to jehovisti, satanisti, či scientologický kamoši Toma Cruisa. Nebudú ti dávať ani obrázky Aštara Šerana. Je to partia dobrovoľníkov, ktorých baví pripravovať akcie, zážitky pre druhých, čerpať z toho energiu a svojím kúsočkom pomôcť zlepšiť tento svet. Sú to ľudia ako vy a ja, s tým rozdielom, že my si berieme dovolenku, aby sme išli na Ibizu alebo do Álp. Oni si ju berú, aby mohli pripraviť perfektné akcie pre vás. Zadarmo. Típkovia, však? :)

Čo vám to dá?
Všetci sme unikát, jedineční. Preto každému niečo iné. Niekto tam zistí, že to čo momentálne žije je úplná fraška a musí jednoducho niečo zmeniť. Druhý sa zas utvrdí vo svojej vytýčenej ceste, povzbudí ho to vytrvať a pokračovať. Čo to dalo mne?

SkryťVypnúť reklamu
reklama
  • Spoznal som skvelých a zaujímavých ľudí. Každý s vlastnou cestou, vlastným pohľadom na svet, ani jeden z nich nebol rovnaký. --> Je úplne jedno, čo v živote robíte. Ak cítite, že to je správne, tak to robte.

  • Začal som sa na veci pozerať "ako áno" a prestal "prečo nie".

  • Po 8 dňoch v stane som zistil, že ľudské telo je neskutočná mašina. Dokáže sa prispôsobiť na čokoľvek.

  • Vzťah k zime? Ja viem viem. Mne sa to hovorí - som z Oravy. Keď som bol malý a bolo pod -20°C, tak maminka jednoducho naordinovala pančušky. Vám to môže dať to, že keď ráno vstanete a uvidíte vonku snehový blizzard, nebudete písať status na FB "zas tie biele hovná", "sneží" a "prišiel The Day After Tomorrow". Jednoducho si dáte bundu, čiapku, buchnete kapucňu a vykročíte do fujavice.

  • Oddych od digitálneho sveta. Na celých 8 dní som si vypol mobil. Keď som ho zapol, neprišla mi ani jedna sms o neprijatom hovore. To preto, že mi nechodia. :D Ono to bolo najprv dosť smutné, že "kurňa, veď aj tak som tu nikomu nechýbal". Ale na druhej strane to bolo tak zvláštne oslobudzujúce - ani to neviem presne opísať.

Čo k tomu potrebujete?
Túžbu, odhodlanie a trošku odvahy. 
Naozaj nič viac. Určite sa vám teraz vynárajú všetky tie veci, čo ste videli v kine na Evereste, páperové kombinézy, výškové topánky po kolená, palčiaky. Prd, nič z toho.
Viete z čoho pozostávala moja výbava, keď som vypisoval prihlášku? Vlastnil som kraťasy, termo oblečko z Lidla za 23,90€, športové tričko s dlhým rukávom z Lidla za 11,90€, "nepremokavú" mini bundu zo SportsDirectu za 14,90€, turistické topánky z druhej ruky od chalana zo Šenkvíc, ktorý mi ich dal o 15€ lacnejšie a potom sme si dali na vlakovej stanici 3 pivá a 2 borovičky - nemohol som ho odmienúť. Na túry do hôr som chodil s malým 15L batôžtekom "Hello Kitty" - ľudia na Ostrom Roháči u nás v Roháčoch rozmýšľali, či dobre vidia

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Na tých 8 dní budete potrebovať samozrejme toho viac, ale všetko sa dá za rozumnú cenu dokúpiť, väčšina dokonca požičať od kamarátov, známych. Takmer všetko vám viem požičať aj ja. Ak máš akékoľvek otázky, potrebuješ povzbudiť alebo hocičo ... pozvi ma na pivo ;)

Martin Fodora

MO Plusko

MO Plusko

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Sme aktívni mladí ľudia a radi robíme akcie pre mladých. Našou víziou sú aktívni mladí ľudia otvorení novým podnetom s túžbou objavovať. V priateľskej atmosfére preto rozvíjame potenciál mladých ľudí prostredníctvom metód zážitkovej pedagogiky.Outdoor, zážitok, byť samým sebou - to sú slová, ktoré sme my. My, plusáci. Zoznam autorových rubrík:  AkcieĽudiao Zážitku

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu