reklama

Ako by postupoval ruský agent?

Róbert Fico ešte pár dní pred ruskou inváziou na Ukrajinu tvrdil, že žiadna invázia nebude.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Veď prečo by to Rusko chcelo? To nemá logiku. Jediní kto to chce je USA a vojnoví štváči Naď a Čaputová. Potom sa to stalo. A po Róbertovi Ficovi sa zľahla zem. Veď áno. Nie je ľahké dnes tvrdiť jedno a zajtra úplne niečo iné. Ale na druhej strane, kto túto techniku ovláda lepšie ako práve predseda Smeru. Po týždňovej pauze to začalo.

V čase keď už týždeň Rusko bombardovalo Ukrajinu, Róbert Fico zvolal tlačovku a samozrejme nezačal priznaním, že sa mýlil. Naopak. Začal jeho osvedčenou taktikou, najlepšia obrana je útok. „ Sme svedkami neuveriteľnej jednofarebnej propagandy.“ Narážal na to, že podľa neho začala cenzúra schválením zákona, ktorý umožní obmedziť weby, ktoré podľa neho šíria „ iný názor.“ Áno, tie weby, ktoré šíria najhrubšiu ruskú propagandu. ( včera 14.3. boli obvinení dvaja občania SR podozriví zo spolupráce s GRU ).    

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vojna na Ukrajine prebieha už tretí týždeň. Každý deň Rusko bombarduje najväčšie ukrajinské mestá a zomierajú aj civilisti včetne detí. Zhrňme si, čo za tento čas tvrdí o tomto konflikte Róbert Fico:

„Toto je konflikt s ktorým nič nemáme, je to vojna mocností, Smer je proti posielaniu zbraní Ukrajine, sme proti sankciám pretože nefungujú.“

Celá Európa sa zhodne na tvrdých sankciách a nutnosti zníženia závislosti na ruskej rope a plyne, ale Róbert Fico pohrozí, že „ by to bola ekonomická vražda na slovenskom obyvateľstve.“

Kladiem si otázku, ako by postupoval ruský agent, ktorý by mal úlohu za každých okolností obhajovať záujmy Ruska? Čo by robil keby jeho úlohou bolo sabotovať jednotu EU v otázkach sankcií, vojenskej pomoci Ukrajine, prípadne keby mal za úlohu vykresliť vojnu ako konflikt dvoch strán (mocností) kde ani jedna nie je bez viny? Ako by vyzerala tlačovka ruského agenta, ktorý by mal vplyv na politiku a spoločnosť napríklad na Slovensku?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Každý si môže odpovedať sám.

Aká je reakcia koalície?

Len pár dní vojny stačilo na to, aby sa výrazne zmenila verejná mienka v SR na dôležitosť posilnenia obrany silami NATO na východnej hranici a že za vojnu môže Rusko a nie USA. Čakal by som, že po tlačovkách Smeru, ktoré v zásade razia rovnakú líniu ako pred vojnou plus postoj, že vojensky pomáhať Ukrajine je chyba, prevezme koalícia iniciatívu a v kompletnej zostave rázne odsúdi takéto hanebné konanie. No nedočkal som sa.

Roky počúvam, aký je ten Fico šikovný a silný politik. Nie je to skôr tak, že jeho oponenti sú slabí?  Smer mesiace organizuje tlačovky, v médiách vystupujú jeho predstavitelia hlavne Fico a Blaha, kde nonstop spochybňujú hrozby zo strany Ruska, defacto preberajú propagandu z Kremľa, dokonca aktívne vystupujú proti vojenskej pomoci Ukrajine ( nech sa radšej vzdajú ) a sú proti posilneniu hranice obranným systémom Patriot. Toto sa deje opakovane a slovenská vláda na to nereaguje.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kedy keď nie teraz bol ten správny čas ukázať prstom na toho, kto tu klame, šíri ruskú propagandu a zastáva záujmy cudzieho štátu?

 

Autor: Norbert Kaník   

Prvý pokus

Prvý pokus

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  778
  •  | 
  • Páči sa:  65x

Ak chcete zverejniť svoj text na tomto blogu, pošlite nám ho e-mailom vo worde na adresu matus.paculik(at)smeonline.sk. Nezabudnite na predmet PRVÝ POKUS.Výber textov je v právomoci redakcie, ktorá má právo zmeniť autorom navrhnutý titulok. Väčšinu článkov zverejňujeme, ale vyhradzujeme si právo ktorýkoľvek odmietnuť aj bez udania dôvodu, najmä ak sa autor nepodpíše celým menom.Vždy uveďte aj vašu poštovú adresu a telefónne číslo. Tieto dva údaje nezverejníme, ale musíme ich mať k dispozícii kvôli overeniu identity alebo pre prípad, že sa váš článok rozhodneme honorovať.Ak meno a priezvisko priamo v článku nechcete uviesť, prosíme, napíšte nám dôvod. Za istých dôležitých okolností tieto údaje nepublikujeme, redakcia ich však vždy musí poznať.Zaradenie textu zväčša trvá niekoľko dní. Na tomto blogu nezverejňujeme poéziu ani prózu. Zoznam autorových rubrík:  Slovenské zdravotníctvoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu