reklama

Keď ma ráno o tretej budí T-Com...

Ležím a pozerám do stropu, zatvorím oči, aby som mohla ľahšie zaspať. Je 2:08 a je to posledný časový údaj, ktorý si pamätám pred tým, než zaspím. Je 3:05 a som prebudená rinčaním pevnej linky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Než sa dostanem k telefónu, trvá to síce krátko, ale ten nechutný zvuk sa rozhlieha do toho krásneho ticha. Počujem šomrať našich, zdvíham slúchadlo a dostanem zo seba zvuk podobný niečomu "Noooo", nikto sa neozýva, tak znova "Haloo". Naraz na mňa spustí ženský hlas, že som dostala smsku a že si ju teraz vypočujem. Neviem síce, či to povedala presne týmito slovami, ale nejako takto som to v tom trištvrtespánku pochopila. Text správy znel asi takto: Ahoj Livi čiarka prídem zajtra okolo obeda. Nadiktovala mi aj číslo, z ktorého to bolo poslané, ale aj tak si pamätám len 090. Po vypočutí sa ma spýtala niečo v tom zmysle, že ak niečo nechcem, tak mám stlačiť hviezdičku a jednotku. Povedala som si: veď mi to zopakuje a potom zistím, čo si vlastne zruším. Nezopakovala. Ozvalo sa ničnevraviace tútútútúút.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je 3:08 a ja sedím s neprítomným pohľadom a slúchadlom u ucha.

Idem do postele, upokojím našich, že fakticky nikoho nevraždia, že fakt k nám nikto nevolal ráno o tretej kvôli ohrozeniu života, že sa k nám dostala len zablúdená smska, ktorá bola určená pre môj mobil a nie pre našu pevnú linku.

Ráno zvoní znova pevná linka. Volá kamarátka, že dnes nepríde. Hovorím jej o tej smske na pevnej linke a dozvedám sa, že ju poslala okolo tretej poobede - a k nám dorazila o tretej ráno. Aj jej sa stalo toto isté, ale na štedrý deň: štyri hodiny ráno a tiež si veselo rinčí pevná linka. Keďže pracuje v Rakúsku, pri prebúdzaní zo seba vysúkala slovká ako was? was? was ist passiert? Zdvihla slúchadlo a hlas jej zaželal štastné a veselé Vianoce čiarka Stano. Najlepšie je, že žiadneho Stana nepozná a už vôbec nie to telefónne číslo, z ktorého jej bola táto "milá" správa odoslaná.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do T-Comu sa už asi tiež dostalo pravidlo prenechávania práce pre druhú smenu - veď načo by sme to my robili, nech to spravia tí na nočnej? Prečo posiela T-Com smsky v noci (s dvanásťhodinovým meškaním), keď telefón reve ako besný dovtedy, dokým ho nezdvihnete? T-Comu sa poriadne muselo čkať. Najmä dnes v noci.

vrrrr

Lívia Popelárová

Lívia Popelárová

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

V poslednej dobe nemá slov. Má pocit, že toto čo žije, je iba sen. Teda v to dúfa. Zistila, že život nie sú "jenom pozitiva a sociální jistoty". Do hlavy jej vtĺkali, že nie je dôležité robiť veci správne, ale správne veci. Dodnes je z toho mimo. Zoznam autorových rubrík:  Z TrnavyZ domuZ vlakuSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu