reklama

Zivot ako "Priatelia"

Konecne sama. Mnoho mladych ludi sa tesi, ze konecne vypadnu z domu. Ked skoncia skolu snazia sa najst si pracu a potom hura do podnajmu. Hlavne len nech ich nik neotravuje otazkami; Kam ides? Kedy sa vratis? Zas tak neskoro! Dnes si zasa nepomohol doma... Ved to urcite kazdy pozna. Uz pocas studia na vysokej skole som sa tesila ze hadam uz v poslednom rockinu si prenajmem nejaky byt s kamaratkami a budeme zit na sposob znameho serialu Priatelia. Moj sen sa mi konecne splnil, aj ked s urcitym oneskorenim.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Po skonceni VS na Slovensku som sa rozhodla studovat v zahranici, a tak som si zacala hladat podnajom vo Florencii. Po hodinach stravenych na interenete, nad novinami a na telefone som sa vydala na "lov". S mapou pod pazuchou a flaskou vody ( v lete je vo Florencii asi 100C) som pobehovala hore dole a obzerala si ponukane byty. Na moje velke prekvapenie to bolo nieco strasne. Mnozstvo bytov bolo vpodstate dierami s oknami - niekedy aj bez. A drahych predrahych. Stale som totiz rozmyslala v slovenskych korunach a tak sa mi vacsinou pri pocutych sumach poriadne tocila hlava. No nakoniec sa vsetko na dobre obratilo...dobro vyhralo nad zlom a nasla som si byt priamo v centre, v risi barov, obchodov, parcikov a drobnych uliciek...proste raj pre studenta.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A potom sa to zacalo. Kruta realita. Doma som bola zvyknuta ze akonahle sa ohlasi hlad, otvorim chladnicku a je to. Tu som vsak bola sama. Okrem studia som sa musela starat sama aj oto, aby v tej chladnicke nieco bolo. Bolo potrebne zehlit, prat, pratat. Viem to vsetko som robila aj doma, ibaze tam mal kazdy clen domacnosti svoje ulohy. Tu som bola na vsetko sama. A nastal chaos. Kedze som si musela varit co v mojom veku bol dost heroicky vykon :) a cestoviny sa mi po case zunovali, a tak prisli na rad dni stravene nad kucharskou knihou. Casto som myslela nato co to bol za "blby!!" napad trepat sa sem. Po prvotnom soku som to nejak predychala a zacala som vnimat zaujimavejsiu stranku mojej situacie. Party, navstevy, radio a telka na plno...nikomu to nevadilo a nik sa nestazoval. Tak toto bolo to po com som snivala. A hned sa zdal zivto krajsi. teraz uz nemusim za kazdu cenu von do nocnych podnikov, staci ked sa streneme doma s kamaratmi, pozrieme si DVD, popijeme vinka a porozpravame sa co a ako... Predsa len sme vsetci studenti a okrem ucenia mame kazdy na starosti chod domacnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Takze kazdemu kto vaha a ma pripadne obavy vrelo odporucam samostatny pobyt :) Na zaciatku budete mat trosku "kulturny sok" ale potom to stoji zato. Aj ked musim uznat niet nad prazdniny stravene doma na Slovensku s kamaratmi, rodinou a plnou chladnickou :)

Zuzana "BUNNY" Prokopova

Zuzana "BUNNY" Prokopova

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

vecna studentka, cestovatelka, optimistka, a prechodne(aspon dufam)umiestnena v Taliansku. Prepacne mnozstvo chyb v texte ale uz 6 rokov nemam kontakt so spisovnou slovencinou :( Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu