Kelovo - maková torta s tvarohovým krémom a čokoládovým ganache

Kelovo - maková torta s tvarohovým krémom a čokoládovým ganache. / áno..fakt kelová:-) Milujem prerábať klasické torty a zákusky plné cukru, margarínov a bielej múky na dobroty plne zdravých surovín, ktoré budú nie len vzpruhou a mixom toho najzdravšieho pre vaše telo, ale aj gurmánskym zážitkom. Neveríte?...Skúšajte, a uvidíte:-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

KELOVO-MAKOVA TORTA S TVAROHOVYM KREMOM A ČOKOLADOVYM GANACHE
na prípravu potrebujeme krásny nový zelený kel /fakt/, odlomime si vonkajšie najzelenšie listy, umyjeme, natrhame / asi tak dve hrste/ a dusíme vo vode domakka. potom ho v troche vývaru rozmixujeme ponorným mixerom na jemné smoothie. prilejeme 250ml jablčnej šťavy, škoricu, trošku citr. kory a agave /steviu/. prilejem ešte tretinu šálky kokosoveho oleja /aj slnečnicový može byť/. nakoniec vmiešame tri lyžice ľanových semienok zomletých a 200g maku zomleteho a zmiešaného s kypr. práškom. pečieme v malej forme na 180 st. 45minut. cesto sa zdá byť stale nedopečené,lenže toto nie je cesto. logicky..je to mak a zeleninivo ovocna šťava,,,skor ide o akúsi plnku...nie korpus...bude jemná a krémova. nemože byť nedopečená, pretože neobsahuje ani muku, ani vajcia, vlastne niet čo piecť...
upečená maková hmota sa nedá prekrojiť, takže plnku treba dať len navrch. ja som urobila taku vec, že som si makovu hmota rozrezala na dve polovice, na prvu som natrela plnku a druhú som položila na krem...takže torta nebola kruhová, ale polkruhova. 
plnka: 1 tvaroh hrudkový a 1 hustý biely jogurt / gazdovský, Hollandia/..ale naozaj husty, aby plnka netiekla. osladíte steviou /agave/, ochutíte vanilkovou aromou, citr, korou..
cokoladove ganache: namočené datle / hrsť/ rozmixujete na hustú kašu, pridáte kakao /dve lyžice/ a kokosový olej /dve lyžice/

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

tipy a triky..makový spodok som piekla na pečiacom papieri v tortovej forme. aby sa mi potom z cestom ľahko pracovalo a nezlomila ho..dala som ho zamraziť dotuha na hodinu,potom preložila cez polovicu, na dva polkruhy. prvý som natrela a druhý...ak nemáte primrznutý nadvihnete z papiera jednoducho kúskom tenkého kartónu, ktorý vsuniete cez polkruh ako lopatku a jednoducho prenesiete na hustý krém.
ak kupite riedsí jogurt, krém bude riedky...ale aj to sa dá zachraniť..bud jogurt nedáte /hmmm...to je ale finta..co?/, alebo pridáte protein ochutený vanilkou...ten vám krém osladí, prevonia aj zahustí/ cca 2 lyžice/..tretia možnosť je použiť klasickú želatínu...a posledná možnosť...napísať mne a ja niečo vymyslím:-)

SkryťVypnúť reklamu
 Kelovo maková torta s tvarohovým krémom a čokoládovým ganache
Kelovo maková torta s tvarohovým krémom a čokoládovým ganache (zdroj: Lena Rákoši)
Lena Rákoši

Lena Rákoši

Bloger 
  • Počet článkov:  22
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Žijem so svojimi dvoma dcérami vo Svätom Jure. V malebnom mestečku pri Bratislave obkopeným vinicami. Tu som sa narodila, sem som sa vrátila po rozpade našej rodiny. A tu začala plniť svoje sny....hobby sa mi stalo prácou, postavila maličký domček a snívam ďalej.... Moje krátke anekdoty reflektujú môj pohľad na každodenný život. Spätne ich vnímam ako moj denníček životnej cesty...Píšem ich aj pre vás. Na pobavenie, zlepšenie nálady...možno často s kopou chýb, ale spontánne a s ľahkosťou:-) Zoznam autorových rubrík:  jedloživotný štýl

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

142 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,078 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

189 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

104 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu