Viem že tradičná ,,Sacherka je skvelá torta známa na celom svete a miliony ľudí ju milujú a žiaden recept nechutí tak, ako originál Sacher.. Ale pre tých, ktorí chcú niečo podobné, kde sa stretáva čokoládova a marhuľová príchuť, ale kvôli alergiám, či potravinovým intoleranciam nemôžu mlieko, alebo pšeničnú múku, skúšala som alternatívu, ktorá by sa jej chuťovo priblížila. Myslím, že vás ani táto torta nesklame.Je jemná a šťavnatá vďaka orechom, ktorými som nahradila múku. Kakao a marhule však potlačili orechovú chuť, takže výsledok je naozaj o čokoláde a marhuliach. /pozn. orechy sú pre niektorých alergén
Postup: 5 bielok vyšľaháme dotuha. 5 žĺtkov vymiešame s rozpusteným tabletkami stevie 5ks v troške vriacej vody /2cl/ / ja som skombinovala steviu a kokosový cukor/ žĺtkovú zmes zmiešame mixerom s maslom / 60g/ do žltkovej zmesi pridáme veľkú kopcovitú lyžicu kakaa a primiešame so šálkou /200ml/ mletých orechov, v ktorých sme zmiešali čajovú lyžičku sody bikarbony. Nakoniec zľahka vmiešame bielkový sneh a dáme piecť do vymastenej a orechami vysypanej malej tortovej formy /16cm cca/ do vyhriatej rúry na 180st. 30minút.
Náplň: marhuľový džem Poleva: rovnaké diely kokosového oleja, kakaa a agave / stevie/
Žijem so svojimi dvoma dcérami vo Svätom Jure. V malebnom mestečku pri Bratislave obkopeným vinicami. Tu som sa narodila, sem som sa vrátila po rozpade našej rodiny. A tu začala plniť svoje sny....hobby sa mi stalo prácou, postavila maličký domček a snívam ďalej.... Moje krátke anekdoty reflektujú môj pohľad na každodenný život. Spätne ich vnímam ako moj denníček životnej cesty...Píšem ich aj pre vás. Na pobavenie, zlepšenie nálady...možno často s kopou chýb, ale spontánne a s ľahkosťou:-)
Zoznam autorových rubrík: jedlo, životný štýl