Postup: 5 bielok vyšľaháme dotuha.
5 žĺtkov vymiešame s rozpusteným tabletkami stevie 5ks v troške vriacej vody /2cl/
/ ja som skombinovala steviu a kokosový cukor/
žĺtkovú zmes zmiešame mixerom s maslom / 60g/
do žltkovej zmesi pridáme veľkú kopcovitú lyžicu kakaa a primiešame so
šálkou /200ml/ mletých orechov, v ktorých sme zmiešali čajovú lyžičku sody bikarbony.
Nakoniec zľahka vmiešame bielkový sneh a dáme piecť do vymastenej a orechami vysypanej malej tortovej formy /16cm cca/ do vyhriatej rúry na 180st. 30minút.
Náplň: marhuľový džem
Poleva: rovnaké diely kokosového oleja, kakaa a agave / stevie/
Zdravšie alternatívy. Sacherova torta
Viem že tradičná ,,Sacherka je skvelá torta známa na celom svete a miliony ľudí ju milujú a žiaden recept nechutí tak, ako originál Sacher.. Ale pre tých, ktorí chcú niečo podobné, kde sa stretáva čokoládova a marhuľová príchuť, ale kvôli alergiám, či potravinovým intoleranciam nemôžu mlieko, alebo pšeničnú múku, skúšala som alternatívu, ktorá by sa jej chuťovo priblížila. Myslím, že vás ani táto torta nesklame.Je jemná a šťavnatá vďaka orechom, ktorými som nahradila múku. Kakao a marhule však potlačili orechovú chuť, takže výsledok je naozaj o čokoláde a marhuliach. /pozn. orechy sú pre niektorých alergén