reklama

SME propaguje ľavičiarov

„Denník Sme výrazne naštrbil konzervatívne pravicové myslenie mladých ľudí na Slovensku. Stalo sa tak sériou článkov, v ktorých dáva priestor reprezentantom ľavice,“ uvádza Drahomír Schmidt zo Slovenského inštitútu konzervatívnej filozofie Slovenska.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Podľa neho došlo k zámernej propagácii sociálno-demokratických myšlienok na stránkach denníka. Za všetky uvádza rozsiahle rozhovory s Karolom Polákom a Borisom Zalom. „Napriek tomu, že sa tieto snahy tvária ako vytváranie demokratického názoru pre rôznorodé názorové prúdy, ide v skutočnosti o marketingový ťah denníka prilákať inzerentov. Ľavicové myslenie na Slovensku je v konjunktúre, toho si je vedomý každý podnikateľský subjekt. Preto je nutné zaujať čitateľov ich vzormi a politickými modlami. Je zarážajúce, že má do dnešnej doby denník SME renomé pravicových novín, napriek tomu, že dlhodobo nepreferuje konzervatívne názory, pravicový pohľad na svet a racionalizmus,“ tvrdí D. Schmidt.
Slovenský inštitút konzervatívnej filozofie Slovenska založili v roku 2005 zástancovia radikálnejšieho postoja slovenských konzervatívcov. Medzi jeho základné činnosti patrí zakladanie tzv. pravých knižníc v slovenských mestečkách a obciach, analýzy slovenskej pravice a odbúravanie tradičných pohľadov na slovenský konzervativizmus. „Sme rozhodnutí demaskovať tradičné vnímanie slovenskej pravice. Práve preto v súčasnosti analyzujeme všetky formálne i obsahové detaily jednej zo základných ikon slovenskej pravice – denníka Sme. Podľa nás je redizajn novín a stále zachovanie červeného nápisu útokom na podprahové vnímanie ľavicového čitateľa. Rovnako je kompenzované množstvo úprimne pravicových názorov z pridruženého blogu rozsiahlymi rozhovormi s ľavičiarmi. Dúfame, že Slováci pochopia, že denník Sme zavádza a imituje pravicu. Naše analýzy poskytneme médiám doma aj v zahraničí, aby informovali o netransparentnosti našich domácich médií,“ dodáva D. Schmidt.
V blízkej dobe bude Slovenský inštitút konzervatívnej filozofie Slovenska (ďalej SIKFILS) analyzovať denníky Pravda, Nový čas, či známy týždenník Týždeň.


Tomáš Repčiak

Tomáš Repčiak

Bloger 
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  1x

písač, ročník 1972... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáZ DOMOVAKULTÚRANÁZORYPOLEMIKY

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu