reklama

Ako naučiť vodičov jazdiť po diaľnici v pravom pruhu.

Trocha som sa znova premával s kamerou po cestách a našiel som jeden z neduhov našich vodičov, ktorý si podľa mňa zaslúži pozornosť diaľničnej polície.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Jazda v ľavom rýchlom pruhu na diaľnici ma stále rozčuľuje. Jeden príklad Vám ukážem na videu. Používanie zadných hmlových svetiel v tomto videu pokladám za druhé porušenie vyhlášky.

((video))

Zdá sa, že postihovanie takýchto porušení je ťažké, ale v dnešnej dobe, keď videokamery sú za facku a polícia nimi disponuje, pokladám zadokumentovanie takéhoto priestupku zo strany polície za veľmi jednoduché a aj lacné riešenie.
Mimo rečou v čase pekného počasia sa dajú využiť aj motocykle, ktoré by boli osadené malou kamerou. Som presvedčený, že tri mesiace kontrol zameraných proti tomuto neduhu by dokázalo vodičov naučiť jazdiť v pravom pruhu.
A pomohlo by to aj štátnej kase :-)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sadzobník pokút: Jazda v jazdných pruhoch

- bezdôvodná jazda v inom než pravom jazdnom pruhu na ceste s dvoma a viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy mimo obce (napr. diaľnice) 60 €
- nedanie prednosti v jazde vodičovi pri prechádzaní z jedného pruhu do druhého 100 €
- ohrozenie vodiča jazdiaceho vo voľnom jazdnom pruhu pri obchádzaní prekážky v jazdnom pruhu 60 €

Pripravujem: Spotrebiteľský test ix20

Slavomír Repka

Slavomír Repka

Bloger 
  • Počet článkov:  593
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nezaujíma ma, koľko stojí liter benzínu.Zaujíma ma, koľko zarábam ja.(kurňa, ten benzín je ale drahý)V roku 2005 (február) som na blogu SME začínal článkom PAŠTEKÁRIViac o mne a mojej práci nájdete na slavomir.skObývam krásnu časť zeme, nazývanú Slovensko. Bývam v dosahu hlavného mesta, ale aj hory a vodu mám blízko. Mimo rečou som východniar ;-), paštekár....Résumé môjho "NAJ" na blogu SME nájtete TU Zoznam autorových rubrík:  Moja profesiaZ pohľadu obchodníkaKonzultingCESTOVNÝ RUCHpostrehy z ciestosobný názorpohľadyAnalýzyAUTO - testNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu