reklama

Tragéd VÚC volieb je Fico

Pýcha predchádza pádu, to je snáď najlepšie prirovnanie k veľkohubým vyhláseniam tragéda dnešných dni, Roberta Fica. Stačí si len spomenúť na jeho tlačovku po prvom kole VÚC volieb, kedy mu pýcha zatemnila zrak.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (144)

O Kotlebovi, jasnému víťazovi druhého kola povedal: „Nebavmesa o niekom, kto nemá šancu“.

O Ľudovítovi Kaníkovi, ktorý s Kotlebom tiež jasneprehral, Robert Fico povedal: „Ja byť pánom Kaníkom, tak sa stratím z povrchuzemského, odídem zo života politického. Prepáčte, ale prehrať s Kotlebom,tak to je teda vážna vec.“

A o svojom koňovi veľký vodca povedal: „Ja nemámžiadne pochyby o tom, že pán Maňka vyhrá druhé kolo bez akýchkoľvekproblémov.“

Ako dnes vieme, Kotleba to natrel Maňkovi. V priamom súboji,muž proti mužovi, bol Maňka, podpredseda SMERu, bez šance. Nominanti SMERu súod vzniku VÚC pri moci (2001 Marčok, 2005 Murgaš, 2009 Maňka) a voliči imza to vystavili účet. Obrovská potupa pre pánov Maňku a Fica prehrať s úplnýmoutsiderom Mariánom Kotlebom. A to ešte za pomoci KDH, ktorý keby neboli zradilipravicovú koalíciu, mohlo byť všetko inak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Banskej Bystrici sa Fico síce svojimi veľkohubýmivyhláseniami totálne zosmiešnil, ale problémy a možno aj väčšie, sú aj v iných krajoch:

1. Bratislava

Tu prehral SMER na plnej čiare. Pani Monikaprehrala strašne a počet poslancov SMERu sa zredukoval na jednéhojediného, starostu Šenkvíc Fitza.

 

2. Trnava

Tu vyhral kandidát s podporou SMERu ajvďaka impotencii Ľudovej platformy, ktorá sa nedokázala dohodnúť na jednomkandidátovi a tak postavila hneď dvoch, Uhliarika z KDH a Nagya z MOSTu.Každopádne Tibor Mikuš získal v roku 2009 skoro 53% hlasov a vyhral v prvomkole a teraz len 40% a keby Ľudová platforma nebola tak rozhádaná,dnes mohol byť županom Ivan Uhliarik.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 

3. Nitra

Tu vyhral kandidát SMERu Milan Belica ajvďaka KDH, ktoré zradilo pravicu a vliezlo so SMERom do koalície. Zrejmenájdu u socialistov viac pochopenia pre kresťanské hodnoty. Aj tu vyhralkandidát SMERu Milan Belica v roku 2009 v prvom kole so 60,27%, terazto bolo v prvom kole už len 46,87%. Zato, že v Nitre bude ďalšieštyri roky županom kandidát SMERu, môže Robert Fico ďakovať pánom z KDH.

 

4. Košice

Tu vyhral kandidát SMERu Zdenko Trebuľa s podporouMOSTu, ale aj jemu dosť hlasov ubudlo. V roku 2009 vyhral už v prvom kole,kedy získal viac ako 60%, teraz získal v prvom kole už len 48%. V druhomkole ho mohol Rudolf Bauer poraziť, keby tentokrát nebol pravicu zradil MOST.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako teda vidieť, SMER v skutočnosti vyhral len v trochkrajoch a v ďalších troch krajoch môže ďakovať Ľudovej platforme, ktorása buď nevedela rozumne dohodnúť, alebo jej členovia (KDH a MOST)podporili nominanta SMERu. Na správanie KDH a MOSTu nech si spravíkaždý názor sám, je však dôležité jasne pomenovať, kvôli komu opozičnáspolupráca nefunguje!

Späť k Ficovi. Posledné voľby pred prezidentskýmivoľbami dopadli pre Fica z pohľadu jeho kandidatúry na prezidentakatastrofálne. Fico nie je ten jasný víťaz, ktorý vo VÚC voľbách ukázalskutočnú silu. Ficov podpredseda Maňka dokázal prehrať s Kotlebom a v dvochďalších krajoch vyhral aj vďaka (možno len vďaka) podpore akože opozičnýchstrán. To sú veľmi zlé predpoklady pre kandidatúru do prezidentských volieb.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Niet pochýb, že v prezidentských voľbách by v prvomkole vyhral Robert Fico. No zároveň je vysoko pravdepodobné, že v druhom koleho porazí aj strašidlo do maku. To je ďalšia paralela k Vladimírovi Mečiarovi,ktorý v roku 2004 prehral proti Gašparovičovi. Na druhej strane, zdrhnúťdo Grasalkovičovho paláca, ako sa na správneho zbabelca patrí, je veľmi lákaváalternatíva. Len či mu to mecenáši dovolia. Lebo ak odíde Fico jedno kam, osudSMERu bude v rukách ľudí ako Maňka, Glvač (šéf bratislavského kraja) a paniLaššáková (šéfka banskobystrického kraja). A v tom prípade nepostačíSMERu už ani výdatná pomoc Ľudovej platformy.

Na záver ešte jeden krátky test. Hádajte, kto povedal tútovetu hodnú riadneho extrémistu: „Máme odvahu hovoriť aj o nezodpovednom rasterómskej populácie“.

A. Marián Kotleba

B. Adolf Hitler

C. Doc. JUDr. Robert Fico, CSc

Odpoveď nájdete tu: http://www.youtube.com/watch?v=l6A_82-p3tM

Richard Sulík

Richard Sulík

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  157
  •  | 
  • Páči sa:  482x

Rozhliadnite sa. Vidíte snáď na Slovensku niekoho iného, kto nemá žiadny korupčný škandál, kto drží slovo, kto má program zostavený naozajstnými expertmi, kto má viac ako 10 rokov skúseností, ako tieto konkrétne riešenia pre ľudí presadiť, kto sa neriadi ideológiou, ale zdravým rozumom a kto má úprimnú chuť postaviť tú najlepšiu možnú budúcnosť pre Slovensko? Všetci, ktorí nám veria, menia hru s nami. Nenechajú sa podplatiť rozhadzovaním, ktoré budú splácať naše deti. Už majú dosť chaotických amatérov. Zaujímajú ich konkrétne zmeny, pre ktoré sa mladým oplatí zostať na Slovensku. Chcú už konečne reálne výsledky. A chcú sebavedomé Slovensko, ktoré najlepšie vie, čo potrebuje. Sme SASKA a meníme hru. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu