reklama

Prečo tak radi porušujeme zákony?

Skoro všade v médiách sa píše o predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi a jeho diplomovke.Túto tému nechám novinárom. Ja sa venujem téme histórie

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

demokraciie. Nakoľko blog Pravda prerušil históriu písania môjho blogu zaznamenám po dlhšom čase históriu terajších vládcov. demokracie po slovensky na tento blog sme. opakovane. 

Začiatok záznamu :Na Bratislavskom hrade vo štvrtok 2. apríla 2020 podpísali koaličnú dohodu. Niektorí poslanci zmluvu na hrade však podľa informácií agentúry SITA nepodpísali, lebo boli práceneschopní. Ako jediný koaličnú zmluvu nepodpísal poslanec Miroslav Kollár (Za ľudí). Na sociálnej sieti napísal, že koalíciu aj vládu podporuje, ale „na netradičné experimenty nevidím dôvod“.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V politike sa ešte nestalo, že by zmluvu okrem lídrov strán podpisovali vládni poslanci (spolu 95). Poslankyňa klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Anna Záborská, ktorá je predsedníčkou Kresťanskej únie, mieni predložiť zákon na ochranu života a ľudskej dôstojnosti. Záborská zdôrazňuje, že poslanci KÚ „určite klub OĽaNO neopustia“. „Na začiatku sme sa dohodli, že KÚ zostane celé volebné obdobie v OĽaNO. Jedným z dohodnutých pravidiel s Matovičom je, že KÚ zostane autonómnou stranou, ktorá si bude môcť ďalej budovať svoje stranícke štruktúry.

Politológ Tomáš Koziak poukázal na to, že na kandidátke OĽaNO sa do parlamentu dostali ďalšie tri politické subjekty. Okrem spomínanej KÚ aj Zmena zdola a NOVA. „Je to taká politická všehochuť. Fungovanie OĽaNO môže naznačovať, že poslanecký klub bude nestabilný a stále nad ním visí hrozba odchodu poslancov. OĽaNO bude vládnou stranou prvýkrát, čo je veľmi silný motivačný činiteľ, aby poslanci v klube zostali,“ zhodnotil politológ. Preto si myslí, že odchody členov klubu Matovičovho hnutia budú v porovnaní s minulosťou asi menej časté a ak nastanú, tak skôr až po istom čase. Pokiaľ ide o udržanie stability klubu OĽaNO, ale aj celej koalície v otázke hlasovania o kultúrno-etických otázkach, Koziak vidí riešenie v tom, že spomínané témy nebudú v programovom vyhlásení vlády a poslanci dostanú pri rozhodovaní voľnú ruku.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A tak sledujme: ani mesiac vládnutia a už sa nám politológ zaoberá otázkou, či zoskupenie 4 politických subjektov vydrží celé volebné obdobie spolu. Pripomeňme si, ako je preukázané, že všetci tam išli za vidinou zisku aj pri porušení § 6 ods 6 zákona č.85/2005 Z.z. o politických stranách a politických hnutiach podľa ktorého: Orgánmi strany sú najmä najvyšší, výkonný, rozhodcovský a revízny orgán. Každý orgán strany okrem štatutárneho orgánu musí mať najmenej troch členov, výkonný orgán strany musí mať najmenej deväť členov a najvyšší orgán strany musí mať najmenej 27 členov.

Podľa obsahu tohto paragrafu všetci spoločne spáchali podvod na svojich voličoch. V parlamente máme neplatne zvolené politické subjekty. Teraz nám novinári nepíšu, koľko členov má OĽaNO. A nesprávne píšu aj o premiérovi Matovičovi ako o lídrovi OĽaNO.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Predsa skratka jeho názvu politickej strany / hnutia je : OĽANO-NOVA-KÚ-ZMENA ZDOLA 

V neposlednom rade pani poslankyňa Anna Záborská sa stala spolupáchateľkou podvodu a šírenia zla. A pokiaľ ide o zákon na ochranu života a ľudskej dôstojnosti – tento mohla presadiť už v Europarlamente.Čo tam vlastne robila?  Ani nepriznala, že Európska únia je zoskupenie europoslancov, ktorí musia plniť náplň činnosti podľa spoločného dokumentu.

Rovnako je to aj v našom slovenskom parlamente. Máme tu Programové vyhlásenie vlády, ktoré sa ako prvé bude schvaľovať v našom parlamente. Kto si pamätá, ako pred voľbami Matovič vyzýval národ, aby si dali svoje návrhy do Programového vyhlásenia vlády. A dnes vidíme, že žiaden novinár nevyzýva, resp. nepíše,aby si občania svoje požiadavky predkladali do Programového vyhlásenia vlády. Zase to boli politické sľuby a skutok utiekol. Voliči tohto zlepenca možno už vidia, koho si zvolili.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Malá poznámka na záver: Popri tomto klamstve média celosvetovo vytlačujú do popredia správy o koronaviruse. Corona je latinské slovo znamená „veniec pre víťaza“ alebo „koruna“. Všetko sa točí okolo koronavirusu, Tieto udalosti spojené s koronavirusom sú akýmsi Božím „klopaním“ na dvere sveta, alebo na dvere nášho vlastného srdca. Koronavírus ukázal ľudskú bezmocnosť. Národy sveta reagujú na koronavirus v strachu. Strach môže byť oprávnený, rovnako ako ochranné opatrenia vlád a úradníkov. Ale tu a tam viditeľná hystéria len ukazuje naprostú bezmocnosť našej spoločnosti. Koniec záznamu

https://www.youtube.com/watch?v=6ZgxZ5VlhoA&feature=emb_logo&fbclid=IwAR3mhMDGr5G-QSHXdflF4IGou8XD4uN_UHfV6nwmNHU81XqD9gS_MRGajcQ

Mária Ritomská

Mária Ritomská

Bloger 
  • Počet článkov:  635
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Zaujímam sa o život okolo nás, o ľudí, ktorí potrebujú pomoc a hľadajú cestu k láske, hľadajú zmysel života, lebo každý môže, a teda aj ja, malými skutkami zmeniť tento svet. Skúsenosti z parlamentu mi ukázali, že poslanci v parlamente neriešia problémy občanov tejto krajiny a svojimi populistickými rečami ukazujú len svoje ego. Preto máme novú spoluprácu, nový cieľ a nové riešenia v našom novo-založenom Inštitúte ochrany ústavných práv. Správy Vám budeme prinášať na facebooku a na mojom blogu. Zoznam autorových rubrík:  PríbehyNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu