reklama

Mám sa fajn.

Bratislavské časy číslo dva, sedím na balkóne a pijem čaj. Ránečko, keď vychodí slnéčko. Pohodička. A tak si uvedomujem ako som sa takmer pred rokom zobudil a len tak sa vybral stopom do Zurichu kuknúť kámošku. Nie, žeby som takéto spontánne výlety dovtedy neuskutočňoval, ale mám pocit, že práve tento bol počiatkom mojej, a to si až dnes uvedomujem, že s prestávkami takmer naozaj ročnej cesty. Dovčera som si myslel, že to bolo iba pol roka, ale je pravda, že detailnejšie som sa nad tým zamyslel až dnes ráno. Je úplne jedno, kde som bol, alebo nebol. Či som precestoval veľa, alebo málo. Koľko som mal alebo nemal šťastia, peňazí, rozumu. Hlavné je asi iba to, že som nemal strach, že som sa rozhodoval čisto emotívne. Že všetky negatívne udalosti a ohlasy na moju osobu som bral ako výzvy. Že som sa snažil usmievať vždy hneď od rána, aj keď som niekedy ani nemal čo jesť. Že som sa snažil objektívne a pravdivo posudzovať každé moje rozhodnutie. Že som sa aspoň o toto všetko snažil. Je úplne jedno či mi to aj skutočne išlo alebo nie. Je mi to jedno, pretože ja som sa rok na cestách učil. A naučil som sa tomu, že sa treba učiť stále.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Každý deň sa naučiť ešte o trošičku viac veriť sám v seba. Každý deň sa naučiť ešte menej posudzovať a mať predsudky voči čomukoľvek a komukoľvek. Každý deň sa naučiť byť ešte trpezlivejší, kompromisnejší a empatickejší voči svojej rodine, priateľom a spoločnosti. Učiť sa pracovať na sebe ako osobnosti, vylepšovať svoje pozitívne vlastnosti a snažiť sa potláčať tie negatívne. A ešte by sa dalo určite ďalej pokračovať, ale to by som zas nebol ja. Lebo už sa mi ďalej rozmýšľať nechce. Už zas chcem ísť na raňajky do čínskeho bistra, lebo ľúbim dobré jedlo a tam pre mňa dobré je. Chcem si spraviť rannú prechádzku a prísť na čas na skúšku, lebo presnosť je výsada kráľov. Chcem sa pekelne sústrediť a odviezť na skúške dobrú prácu, pretože milujem hudbu. A po práci chcem ísť domov na dedinu a oddýchnuť si v lese. To som ja. Bratislavské časy číslo dva. Iný ako pred rokom, možno ten istý...len inak sa cítiaci. Je mi fajn! Peace and Love Forewer...!

Roland Uškovitš

Roland Uškovitš

Bloger 
  • Počet článkov:  131
  •  | 
  • Páči sa:  0x

...jsem smutnej, malej, citlivej, nevdečnej Ježíš ve znamení Ryb. (Cobain) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu