reklama

Streda, osem hodín večer !

Tak trocha o gýči, vidieku, vidieckom gýči, anglickom vidieckom gýči a smiešnych menách, resp. smiešky ohľadom ich výslovnosti ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

 "Rodinné sídlo sa stáva dejiskom intríg a súperenia dvoch bratov o majetok otca, ktorého dávno vymazali zo svojho života. Jeden krachujúci bankár z veľkého mesta, druhý vidiecky lekár, ktorý sem prichádza kvôli nájdeniu stratenej identity. Do cesty sa im však pripletie ďalšia prekážka, ktorá ich rozdelí ešte väčšmi ... žena!"

 Kto by dokázal odolať ? Nezapnúť televízny príjmač v tomto exkluzívnom vysielacom čase a nenaladiť si tento exkluzívny nemecký program ? Bez okolkov treba tento deň vyhlásiť za sviatok, zrušiť vlaky, odstaviť lietadlá a na hodinu a pol sa ponoriť do detailne prepracovaného, drámou pulzujúceho príbehu, kde nikdy, nikdy nevieš nie že čo sa stane na konci, ale čo v ďalšej scéne! Také je to nevyspytateľné a divákom neprehliadnuteľné.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Môj otec sa raz za čas zaskvie naozaj veľmi vydareným vtipom či vsuvkou ku nejakej výnimočnej udalosti, ktorú si pamätám ešte dlho, dlho potom, ako boli moje uši posvätené zhlukom naozaj vtipných slov. Tentoraz išlo o situáciu, kedy sa moja 90-ročná stará mama nechtiac ocitla v strede hnevu svojho tiež nie najmladšieho syna, ktorý prerušil telefonát a zvýšeným hlasom ju požiadal : " Mami, toto nie ! Prepni to na hocičo iné, hoci tam daj monoskop, ale Rosamunde nie. "

 Prototyp diváka - ignoranta, ktorý si neváži toho drahocenného večera, kedy sa celé dve hodiny !!! autorka mega úspešných románov, ktoré potom slúžia ako predloha na tieto unikátne filmové zážitky, potila nad alfa-numerickou klávesnicou svojho nového "kompíka" a hádzala na papier ako do koša basketbalisti Harlemu Globetrotters jednu perlu za druhou. Na začiatku chcel byť tento postreh o tom, ako sa dá z pomerne nudnej chvíle, ktorá sa v zápätí vystrieda s chvíľou desu a hrôzy ( rozumej zvučka filmu s hovorenou pasážou dabingového herca s úžasne vyrovnaným hlasom ale trocha smiešnou výslovnosťou ) vyťažiť celkom dobrý vtip. Teraz je to už o tom, že vtipy v ten večer boli dva : jeden na štyri sekundy a druhý na jeden a pol hodiny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Je niekto, kto nesúhlasí ? Tak si poďme zadiskutovať :-) A konečne aj o tom anglickom gýči ...

Pozn: v žiadnom prípade sa nesnažím o znižovanie úsilia dabingovej produkcie. Tí jediní si asi zaslúžia uznanie.

Michal Rovinsky

Michal Rovinsky

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

... veľké NOHY ... veľké SRDCE ... veľké ÚSTA ... Zoznam autorových rubrík:  Politický gulášTémy na diskusiuSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu