reklama

Lynč ako výsledok tuposti a nenávisti.

Je zaujímavé sledovať, ako niektorí verejne činní ľudia dokážu dookola točiť o tom, ako si želajú právny štát a rovnosť zákona pre všetkých.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

 Na druhej strane sú ochotní, pri prvej príležitosti, poprieť právny systém v krajine, keď im to vyhovuje.

 Ako držiteľa zbrojného preukazu a vlastníka zbrane, ma zaujala bulvárna správa o tom, aká dráma nastala v parlamente vo chvíli, keď legálny držiteľ, legálne zaregistrovanej a vlastnej zbrane, túto, presne podľa predpisov, odovzdal do trezoru ochranke, pri vstupe do parlamentu. Pri prvej správe v bulvári som si povedal, že veď z niečoho žiť v tom bulváre musia. Potom sa však táto správa, v mimoriadne negatívnom kontexte preniesla aj do mainstreamu a nakoniec sa k nej začali vyjadrovať kapacity, ako minister vnútra, podpredseda parlamentu a vydesení poslanci...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Nuž, milé kapacity a inernetoví slniečkoví hejteri. Ešte stále tu existuje niečo ako Ústava SR a platný zákon o zbraniach a strelive. Ústava nám, občanom, VŠETKÝM, garantuje právo na vlastnenie majetku a Zákon o zbraniach a strelive nám presne určuje, kto , kedy , za akých podmienok môže nadobudnúť a užívať, akú zbraň. Proces nadobúdania nieje ani jednoduchý a ani lacný. Je nárokom tak postavený, aby nikoho ani len nenapadlo, len tak, zo špásu zájsť do obchodu a len tak, mírnix dírnix, bez vedomia legislatívy daného štátu, si obstarať smrtiacu strelnú zbraň. Zákon ide dokonca tak ďaleko, že obsahuje klauzulu o spoľahlivosti a bezúhonnosti držiteľa. Pokial by držiteľ nebol spoľahlivý, alebo bezúhonný, nemôže byť ani držiteľom zbrane. Ak majú dané „kapacity“ vedomosti o tom, že daná osoba je konfliktná, pije, podvádza, vyvoláva konflikty, mali by to okamžite oznámiť na PZ. Tá má dostatočné kapacity a kompetencie na to, aby danú zbraň a držitela stiahla z obehu. Zvlášť a špeciálne, pokial sa jedná o verejne činnú osobu. Tohoto človeka by polícia určite nekryla, ako v prípade poslanca Jánoša. Dokonca verím tomu, že ak by policajti mohli, tak celú tú holohlavú perepúť už dávno pozatvárajú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Ale AK, AK!, informácie, ktoré by viedli k odobraniu zbrojného preukazu, naše „kapacity“ nemajú, mali by radšej držať mlč a vyjadrovať sa k témam, ktorým rozumejú. Argumentovať morálkou, zo strany pána Kaliňáka alebo Blahu, mi príde scestné, tak ako mi príde scestná aj kritika zo strany liberálov, pre ktorých by veci ako osobné slobody, kam nosenie zbrane pri dodržiavaní zákonov nepopierateľne patria, mali byť na prvom mieste. Čím viac starnem, tým viac si uvedomujem, že nevzdelanosť a predsudky niesu výsadnou črtou nejakej spoločenskej skupiny, ale sú rovnomerne v populácii rozdelené. A o morálke a správnosti najviac a najhlasnejšie kričia tí, ktorí touto vlastnosťou oplývajú najmenej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS : Je zaujímavé, že pri tomto celom si nikto nepoložil otázku, prečo 10% dospelej populácie SR nejakú zbraň vlastní.

Rudolf Klimek

Rudolf Klimek

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ja som spokojný taký, aký som spokojný. Už nepátram... už som na to prišiel. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu