reklama

Na cestách s karavanom - Kampania

Taliansko má vždy svoje čaro. Hlavne juh tejto prekrásnej a pre mňa niekedy nepochopiteľnej krajiny. Jednou z najkrajších oblastí je aj Kampania, ktorá sa rozprestiera okolo mesta Neapol a nad ním týčiacej sa sopky Vesuv.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Nájsť kemp nebolo ťažké, je ich tu hodne. Pobrežie je nimi doslova posiate. Len si treba najsť vhodný termím, aby boli aj voľné. My sme sa vydali v polovici augusta, v čase keď taliani oslavujú 15. augusta sviatok Nanebovzatie Panny Márie. Na cestách bolo kopec aut a mal som dojem, že všetci sa vybrali k moru kempovať. Moc nádejne to nevyzeralo, ale po par telefonátoch cestou sme sa dohodli a mali sme pripravené miesto pre náš karavan asi 25 kilometrov južne od mesta Salermo. Bolo ho tažké najsť, no miestni carabinieri boli ochotní a do kempu sme prišli za asistencie policajtnej eskorty. Kemping La Foce dei Tramonti, ako je to už v taliansku bežné štandadom, nesklamal a poskytol ubytovanie na štandartnej úrovni.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Sviatok zatiahol do zábavy každého, od dospelákov až po malé deti. Urobili z kempingu jedno velké divadlo, do ktorého vtiahli aj nás, ako jediných cudzincov v širokom okolí. Nuž taliani sú už taká hravá povaha.

Obrázok blogu

Okolo je čo obdivovať. Nie je to len Neapol a Pompeje, ale je tu história spred viac ako dva a pol tisíc rokov. Len pár kilometrov od kempu sa nachádzajú grécke chrámy v mestečku Paestum.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

A keď Vas to unavilo, máte možnosť okúpať sa vo vlnách Tyrenského mora, alebo si zdriemnuť len tak pri karavane. A keď sa zobudíte tak si date plátok byvolej mozzareli na topinke jemne poliatej olivovým olejom s jemnými domácimi paradajkami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Ako som už písal môžete tu objavovať a obdivovať všade.

Obrázok blogu

Neapol žijúci socializmom a svojim neporiadkom

Obrázok blogu

alebo antické pompeje

Obrázok blogu

s ich už skoro dvetisíc rokov spiacimi obyvatelmi

Obrázok blogu

alebo raj "boháčov" Cappri

Daniel Schikor

Daniel Schikor

Bloger 
  • Počet článkov:  135
  •  | 
  • Páči sa:  47x

Som to ja a nik iný. A aj www.byliny.sk. Zoznam autorových rubrík:  Len takCestovanieNa cestách s karavanomTip na víkendNa bicykliLyžovanieNa vodeBezpečnosť ITOchrana osobných údajovLiečivá sila prírodyNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu