Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Daniel Schikor

Daniel Schikor

Bloger 
  • Počet článkov:  133
  •  | 
  • Páči sa:  35x

Som to ja a nik iný. A aj www.byliny.sk. Zoznam autorových rubrík:  Len takCestovanieNa cestách s karavanomTip na víkendNa bicykliLyžovanieNa vodeBezpečnosť ITOchrana osobných údajovLiečivá sila prírodyNezaradenéSúkromné

Ochrana osobných údajov

Ochrana osobných údajov – spotrebiteľské súťaže

Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov – spotrebiteľské súťaže

Úrad na ochranu osobných údajov na svojej stránke zverejňuje zistenia z kontrol u prevádzkovateľov.  V najnovšom publikovanom článku sa zameral na spotrebiteľské súťaže.

  • 12. feb 2016
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 601x
  • 0
Novela Zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov - sprostredkovateľ

Daniel Schikor

Novela Zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov - sprostredkovateľ

Poslednou povinnosťou, ktorú je potrebné si splniť podľa zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a jeho novely z apríla roku 2014, je podpísanie zmluvy so sprostredkovateľom.

  • 20. máj 2015
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 847x
  • 0
Zákon 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov - evidenčné listy

Daniel Schikor

Zákon 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov - evidenčné listy

Evidenčné listy informačných systémov sú jedným z dokumentov, ktoré je potrebné vytvoriť podľa Zákona 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Mnoho ľudí ich považuje za zbytočnú byrokraciu. Ja by som to tak nevnímal. Dokonca sa domnievam, že môžu byť výbornou pomôckou pre zamestnancov pri práci a manipulácii s osobnými údajmi.

  • 3. sep 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 792x
  • 0
Zákon 122/2013 o ochrane osobných údajov - oznamovacia povinnosť

Daniel Schikor

Zákon 122/2013 o ochrane osobných údajov - oznamovacia povinnosť

Po necelom roku platnosti zákona na ochranu osobných údajov prišla jeho novela, ktorej ustanovenia nadobudli platnosť od 15.4.2014. Novela priniesla niekoľko podstatných zmien z ktorých jedna z nich sa týka aj oznamovacej povinnosti pre informačné systémy osobných údajov. Tá nahrádza doteraz používanú registráciu. Na rozdiel od nej je ale bezplatná. Aké sú teda podmienky oznámenia informačného systému osobných údajov a ktorých sa to vlastne týka.

  • 27. apr 2014
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 806x
  • 0
Ochrana osobných údajov – termíny zosúladenia sa blížia

Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov – termíny zosúladenia sa blížia

Blíži sa koniec roka a s ním aj termíny zosúladenia sa s novým zákonom o ochrane osobných údajov. Ide hlavne o poučenie oprávnených osôb, teda zamestnancov, ktorí prichádzajú do styku s osobnými údajmi. Keďže toto poučenie musí byť tak povediac ušité na mieru každému, vystáva otázka hlavne vo veľkých firmách a úradoch ako to efektívne zvládnuť do konca roka.

  • 3. nov 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 010x
  • 8
Nový zákon 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov

Daniel Schikor

Nový zákon 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov

Zákon 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov prináša významné zmeny, ktoré je prevádzkovateľ informačných systémov s osobnými údajmi povinný splniť do presne daného termínu od nadobudnutia platnosti zákona.

  • 2. sep 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 16 296x
  • 4
Ochrana osobných údajov - novela zákona

Daniel Schikor

Ochrana osobných údajov - novela zákona

V utorok 19.3.2013 bola prijatá novela zákona o ochrane osobných údajov, ktorá bude platiť od 1.júna 2013. Aké zmeny teda prináša novela pre organizácie, ktoré vo svojich informačných systémoch spracovávajú osobné údaje. Okrem spresnení, ktoré sa týkajú spracovávania a poskytovania osobných údajov, sú to hlavne veci týkajúce sa organizácie zabezpečenia osobných údajov. Prvá vec, ktorá sa dosť významne zmenila, je funkcia zodpovednej osoby, t.j. zamestnanca zodpovedného za ochranu osobných údajov.

  • 24. mar 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 643x
  • 1
Deň ochrany osobných údajov

Daniel Schikor

Deň ochrany osobných údajov

Dňa 28. januára 1981 podpísali Členské štáty Rady Európy Dohovor č. 108., ktorého účelom je pre každého jednotlivca na území každej strany Dohovoru rešpektovanie práva na súkromie pri automatizovanom spracovaní osobných údajov o ňom, a to bez ohľadu na jeho štátnu príslušnosť alebo miesto pobytu. Na počesť tohto podpisu sa stal 28. január Dňom ochrany osobných údajov.

  • 23. jan 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 587x
  • 0
SkryťZatvoriť reklamu