reklama

Čo robia kryptomeny v čase vojny? Odpovede odborníkov

Nezneužijú Rusi kryptomeny na obchádzanie sankcií?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Otázky zodpovedané v texte:

  1. Už dlhšiu dobu uvažujem nad nákupom kryptomien. Je teraz dobrý čas alebo mám počkať?

  2. Je dobré držať kryptomeny v čase vojny?

  3. Nemôže Rusko kryptomeny zneužiť na obchádzanie sankcií? Alebo na pranie peňazí?

Diskutovali:

Martin Gregor, zakladateľ Kryptonovinky.sk,
Jakub Jedlinský, makroekonom vyučujúci kryptomeny na VŠE v Prahe,
Juraj Bednár, etický hecker, spoluzakladateľ projektu Paralelná Polis.

Ak chcete vedieť viac, pozrite sa na diskusiu Martina, Jakuba a Juraja na videu. Dozviete sa odpovede na otázky: Čo zmenila vojna vo svete kryptomien? Deje sa niečo s cenou Bitcoinu? Prijali centrálne banky alebo vlády opatrenia, ktoré by neprijímali, keby vojna nenastala? Ako funguje vynucovanie sankcií? Ako je obmedzované pranie peňazí? Ako funguje kontrola pomocou AML a KYC? Aké kryptomeny odporúčame pre Ukrajincov? Prečo napríklad v americkom senáte prebiehajú diskusie o kryptomenách, keď sa dá logicky vysvetliť, že pranie peňazí nie je veľký problém? Ako funguje regulácia od Financial Action Task Force (FATF)? Akú pomoc robíme pre Ukrajincov na Slovensku? Okienko do Ruska: Ako dokážeme zistiť kurz rubľa? Čo sa asi deje v Rusku a ako vyzerá rozhodovanie o kryptomenách? Kedy sa krajiny stávajú nepriateľskými voči kryptu? Ukrajina je voči kryptomenám priateľská - pomôže jej to? V Rusku a Ukrajine nakupuje kryptomeny veľké množstvo ľudí, ktorí predtým kryptomeny nemali. Urobí to niečo s trhom? Je teraz dobrý čas na nákup kryptomien? Mal by mať investor do kryptomien pripravených viac scenárov na rôzne situácie vývoja? Veľkí bitcoinoví hráči sa označujú ako Bitcoin Whales. Trúfnete si predpovedať, čo urobia v súčasnej dobe? Môžete niečo viac povedať k ruskej kryptomene Waves? Verili by ste jej? Prečo je aktuálne výborný čas vyskúšať si, ako fungujú kryptomeny?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Už dlhšiu dobu uvažujem nad nákupom kryptomien. Je teraz dobrý čas alebo mám počkať?

Martin Gregor:
V prvom rade ak chce niekto kúpiť Bitcoin ako investíciu, musí ju brať ako dlhodobú investíciu. Musí sa pripraviť na možnosť, že cena Bitcoinu môže ísť aj nižšie. Veľká časť začiatočníkov sa pritom popáli, pretože investujú v období najväčšieho ošiaľu, kedy je pravdepodobnosť cenovej korekcie oveľa väčšia a potom predávajú bitcoiny v strate. Ak sa ale bavíme o dlhodobej investícii v horizonte aspoň 3-4 rokov, myslím si, že je vhodný čas s investíciami do Bitcoinu začať a ideálne to robiť priebežne, napríklad pravidelnými mesačnými nákupmi. Je pre to viac dôvodov, ale ak ide o cenu, Bitcoin je teraz v zľave okolo 40% oproti svojim maximám.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Dočítajte tento článok
s predplatným SME.sk.
Predplatné si môžete kedykoľvek zrušiť.
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

Prémiový bloger
  • Počet článkov:  752
  •  | 
  • Páči sa:  1 447x

Zájmy: square dancing (jsem caller), akvaristika, zoologie, archeologie, cestování, fotografování. Doma mám 30 menších akvárií, ženu a tři dcery. Moje firma organizuje na Slovensku soutěž finančních produktů s názvem Zlatá minca. Také jsem vytvořil diskusní FB skupinu, ve které se kdokoli může zeptat na cokoli ohledně slovenských bank, pojišťoven a investování (ikonka níže). Zoznam autorových rubrík:  AkvaristikaAlexandra & DanielkaCestováníFilmy, které mě zaujalyKnihy, které mě zaujalyHudba, která se mi líbíSpolečenské hryFilatelieSQUARE DANCEHistorie, archeologie, evolucePřírodaZoologieZuzkaZlatá mincaSúkromnéNezaradené

reklama

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu