reklama

Horoskop na zajtra - Úplne zle. Alebo úplne dobre. Je to vo vašich

Dnes som si kvôli písaniu tohto článku pozrel svoj denný horoskop. A stálo v ňom: Pravdepodobne vás počas dnešného dňa čaká cesta alebo sťahovanie. Bude nutné urobiť rozhodnutie, ktoré môže spôsobiť mnoho zmien (zdroj: www.aktuality.sk). Našťastie som sa na ten horoskop pozrel až večer, pretože ináč by som sa musel náhle sťahovať alebo odcestovať. A keďže som si svoj osud prečítal až po termíne, bol som tohto nepohodlia ušetrený.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Samozrejme toto všetko hovorím z určitou dávkou irónie. Celkom vážne však treba povedať, že veľké množstvo ľudí viní z priebehu svojho života všetkých a všetko len nie seba samých. Za to, že sa mi tento týždeň nedarilo môže osud, horoskop, rodičia, manželka, kolegovia v práci, vláda, spoločenský systém ... zoznam je nekonečný. Realitou je, že v priebehu svojho žitia prichádza každý do zložitých životných situácií. Nikto nie je od tohto procesu oslobodený. Na druhej strane niektorí vedia z problematickej situácie vyťažiť maximum, iní sa svojim "ťažkým údelom" zaoberajú natoľko, že ochromia nie len seba, ale aj svoje blízke okolie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Príčinou nášho dobrého alebo zlého pocitu zo života je skôr naše vnímanie reality, než realita samotná. Nech je teda vaša skutočnosť akákoľvek, váš vnútorný pocit z nej si určujete vy sami. Je mylné sa domnievať, že keď sa niečo vo vašom okolí zásadne zmení, budete šťastnejší. A ak aj áno, bude to krátkodobý stav, trvajúci maximálne pár dní. Cestou k spokojnejšiemu životu je váš vnútorný pokoj a vyrovnanosť bez ohľadu na okolnosti. Keď tento stav dosiahnete, máte spolovice vyhraté. Žiadna životná tragédia, žiadna choroba vás potom nedokáže ochromiť natoľko, že by ste nedokázali vstať a ísť ďalej. Každá problematická situácia sa stane len ďalšou výzvou k prekonaniu seba samého. A čim budete viac myslieť ako víťaz, tým viac životných disciplín vyhráte.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Spokojnosť jedinca nikdy nie je úplná pokiaľ pokrivkáva jedna so životných oblastí - zdravie, vzťahy, kariéra, financie, komunita. Zatiaľ som vo svojom živote nestretol človeka, ktorý by vyrastal v 100% - ne uspokojivom prostredí, ale poznám niekoľkých ľudí, ktorí si toto prostredie vytvorili alebo vytvárajú. Meniť to, čo nás formovalo roky, je v princípe jednoduché. Každodenná realizácia je však zložitejšia. Vyžaduje si to cieľavedomosť, vytrvalosť, ochotu meniť sa a hlavne vieru.

Mnoho ľudí si stotožňuje vieru s cirkvou. To je však podľa mňa chyba. Človek nemusí byť členom nejakej cirkvi, aby v niečo veril. Samotná viera je však pre úspech veľmi dôležitá. Nič ju nemôže nahradiť. Má pri dosahovaní cieľov nezastupiteľnú úlohu. Viera v niečo je motorom, ktorý nás poháňa vpred aj keď nevidíme výsledky. Každý si môže vybrať tú svoju. Tak ako existujú tisícky právd o svete, tak existujú aj tisícky predmetov viery. Môže to byť Boh, príroda, vesmír, ľudstvo alebo aj viera v seba samých. Môžete veriť aj v horoskop a osud, ale odporúčam vám, aby ste si našli nejakého pozitívne naladeného astrológa. :) Každý má možnosť voľby a nikto nemá právo privlastňovať si moc nad druhými. Je len a len na vás aký život si vytvoríte. Nikto nemá nad vami moc, ktorá by vám v tom bránila.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tou zmenou, ktorú si prajeme vidieť vo svete okolo nás, musíme byť práve my. (Ghandí)

Sebastián Žiška

Sebastián Žiška

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Kouč osobného rozvoja a milovník dobrého jedla, viac na osobných stránkach www.sebastianziska.sk a www.i-potraviny.sk Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu