reklama

Mobilné telefóny a ich páni

Dilemu, či mám článok začať tou gýčovou otázkou, či by ste si vedeli predstaviť život bez mobilného telefónu, som vyriešil tak, že sa ju opýtam. Vedeli by ste si predstaviť život bez mobilného telefónu? Jasné, najväčší machri áno a všetci ostatní nie. Ja to zhrniem len do toho, že je reálne, že mobily zachránili veľa životov, povedzme keď manžel zavolá manželke, že sa nevykašľal na výročnú večeru, ale že trčí v zápche a tá ho za to nezabije. Ale aj tak sa mi nechce o výhodách a nevýhodách písať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Prednedávnom tuším prekročil počet aktívnych SIM kariet počet obyvateľov Slovenska. Evidentne je vlastnenie takého technického výdobytku nutnosť, pre niekoho až dvojnásobná. A znamená to aj štýl, prvok imidžu a tuning ega u niektorých. To núti výrobcov produkovať mobily stále superskejšie a štýlovejšie. To je môj problém s modernými mobilmi, keďže sa už skoro každý vyklápa, zaklápa, vysúva, odsúva, pretáča, otáča a natáča. Keby som namiesto telefónu chcel Transformera, išiel by som do hračkárstva. Takisto dotykové displeje – keď vidím, ako ľudia ťukajú do displeja, posúvajú po ňom prst a dvoma prstami rozťahujú a otáčajú fotografie, mám pocit, že sledujem porno, v ktorom sa užívateľ svojmu telefónu snaží privodiť displejový orgazmus. A to ma ozaj neláka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nuž ale to sú moje personálne problémy, väčšina ľudí také problémy s mobilmi určite nemá, lebo veď tie aktívne SIMky v niečom musia byť vložené. Takže sa dostávame k tomu, že skoro každý ten mobilný telefón má a niekto mu teda aj volá. V tejto súvislosti existujú dve úžasné skupiny ľudí. Stále obsadení – osoby, ktoré keby zložili alebo vypli telefón, nastane hrôzostrašná apokalypsa, planéta Zem sa otočí naruby a všetci si rozbijeme ústa o oblohu. Ďalšou skupinou sú chronickí nezdvíhači – nechajú si mobil v tichom režime niekde mimo dosahu a potom sa tešia, že si našli zmeškané hovory a toľko ľudí ich má rado. Samozrejme, Beretta ráže deväť milimetrov leží vedľa mobilu pre prípad, že sa zmeškaný hovor nenájde a teda, nikto nás nemá rád. Spoločným znakom týchto dvoch skupín je, že sa im nedovoláte. Skvelý vynález, ten mobil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Raz sa mi stalo, že som v našich potravinách stál v rade na pokladňu, za mnou stál muž, o ktorom som si myslel, že sa rozpráva s niekým vedľa neho. Zrazu sa otočil na mňa a povedal: „Tak to kúp za tých paťsto litrov!“ Aj keď som nevedel, prečo sa so mnou začal rozprávať, chcel som mu oponovať, že sa mi to kupovať nechce, že aj tak toľko peňazí nemám a vôbec, sme v potravinách a tu nič za päťsto litrov nie je, kurňa! Potom na mňa pootočil aj druhé ucho, v ktorom sa mu objavilo bluetooth handsfree, ktoré by mu závidel každý špión druhej svetovej vojny. A takto telefonoval. Fakt skvelý vynález, ten mobil! Navyše som sa dozvedel, že pán má paťsto tisíc neviemčoho na kúpu neviemčoho a keby som bol pôvabné dievča, ktoré hľadá solventného pána, asi by ma v podbrušku niečo zašteklilo. Ale takto mi z úst vyšlo niečo pejoratívne a z kontextu je asi jasné, že takýchto používateľ ov handsfree považujem prinajmenšom za neslušných.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Špeciálnou kapitolkou je iPhone. To je vám už nová kasta. Niekedy mám pocit, že „iPhonisti“ tie svoje malé polovodičové ratolesti vycvičujú k invázii. Raz sa všetky jablkové telefóny spoja v krutého megarobota, ktorý bude ničiť domy, autá a ľudí. A iPhonisti si tu budú sami vládnuť. A budú sa tešiť, že vyšla nová aplikácia, ktorá im vypočíta, koľko partnerov mala Paris Hilton za život alebo niečo podobne nevyhnutne potrebné.

Tak som si vybil moju frustráciu z toho, že som očividne debil, lebo s telefónom len telefonujem, a aj to len vtedy, keď potrebujem a že trápne prijímam hovory, keď niekto niečo potrebuje odomňa.

Štefan Šebeň

Štefan Šebeň

Bloger 
  • Počet článkov:  24
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som trápny, aj keď vždy sa snažím byť vtipný, tak nasilu. Aha, a som zatrpknutý. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu