reklama

Bicyklovo, koňovo, KOCÚRKOVO

Konečne sme sa dočkali.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)

Vládna koalícia sa opäť raz prekonala. Pochopili, že príroda je nevyhnutnou súčasťou človeka a tak sa ju rozhodli chrániť. Zákazom vstupu cyklistom a jazdcom na koňoch na lesné chodníky. Bravo. Najväčším znečistovateľom tak konečne klepli po ich športuchtivých prstoch.  

Iniciátor zákona, poslanec vládneho Smeru-SD pán Tibor Lebocký, môže zas pokojnejšie spávať. Vďaka nemu sa podarí znížiť najrizikovejšie a najfrekventovanejšie nehody. Nehody cyklistov v lese. Veď povedzme si otvorene, novinové titulky tipu: „Šiesti mŕtvi a dvadsiati ťažko zranení pri zrážke cyklistov s jazdcami na kopci za dedinou“, už museli niekoho chytiť za srdce. Som rád, že niekomu záleží na bezpečnosti občanov.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Teraz by možno mali zapracovať na zákone rybníkového dopravného značenia pre žaby a zaškolenie rakov, ktorí by podľa novej vyhlášky nemali už viac chodiť pospiatky. Tí takýmto ľahkovážným konaním vážne ohrozujú bezpečnosť na stavbách mravenísk, či dokonca príprave zásob plastov a medu u rodu včielieho. Dúfajme, že takýto deň nepríde.  

Nemôžem si pomôcť, ale mám taký dojem, že povoliť tatrovkám a traktorom s ich emisiami vstup do národného parku a súčasne zamädziť vstup neznečistovateľom, považujem za prinajmenšom nie celkom premyslený.  

Ťažko je aj predstaviť si situáciu, kedy ako cyklista alebo jazdec bezstarostne idete lesnými cestami a odrazu Vás zastaví pán v hubertovom kabáte. Prikáže Vám zaparkovať pri krajnici, načo si vypýta pokutu vo výške 5 000 Sk za vstup koňom či bicyklom na nie lesnú cestu, ale cestičku. Zákon však nepozná rozdiel medzi týmito dvoma pojmami. Takže v konečnom dôsledku máte pravdu obaja. A ako iste uznáte, každí si tú svoju bude chcieť presadiť. V tom prípade mám ale pochybnosti, či náhdou nebude dochádzať k nejakým slovným útokom alebo aj násilnostiam. Takže milí chlapci a dievčatá, ak Vám od septembra rodičia zakážu ísť sa bicyklovať do lesa, nemajte im to za zlé. Oni by Vás aj pustili, ale zákon je zákon.

Miroslav Sedmák

Miroslav Sedmák

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek. Jeden z milióna, milión z jednej. Zoznam autorových rubrík:  Cestou necestouPoetické počinySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu