reklama

Skrášlenie Windowsu na obraz Macu

Myslím, že každý kto sa aspoň trochu zaujíma o IT technológiu pozná operačný systém od Apple nazývaný inak aj Machintosh v skratke MAC. Konkrétne sa chcem zamerať na jednu funkciu tohoto OS, ktorá sa stala dostupnou aj pre používateľov Windows. Jedná sa o tzv. Widgets.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Widget engine je vlastne javascript určený donedávna iba pre MAC teraz aj pre Windows 2000 SP4 a XP so servis packom 1 a vyššie, umožňuúci spúšťať malé informačné okná nazývané Widgets. Tieto informujú užívateľa o rôznych informáciách ako počasie, systémový monitor(zahřňa taktiež počet prenesených MB cez internet) , hodiny, kalkulačku, alebo hoci aj kurzový lístok, športové spravodajstvo bez potreby spúšťať internetový prehliadač a hľadať cez google. Pre zábavu je možné stiahnuť si napríklad motýľa, ktorý lieta po celej ploche ktorý síce nemá žiadny informatívny charakter, no zaujme hlavne malé deti a hravých ľudí :).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je to pohodlné a pritom to na tej ploche musím povedať aj pekne vyzerá :). Používanie je veľmi jednoduché. Stačí si zo stránky http://widgets.yahoo.com/download/ stiahnuť inštalačný balík a spustiť inštaláciu. Inštalácia závisí od rýchlosti pripojenia pretože počas nej sa sťahuje inštalačný balík o veľkosti 20MB. Po dokončení máte svet widgets otvorený.

Na domovskej stránke http://widgets.yahoo.com/gallery/ sú k dispozícií aj ďalšie dostupné widgets umistnené podľa kategórií. Takže odporúčam vyskúšať tým, ktorí obľubujú zmenu na ploche alebo proste im ich plocha pripadá nudná :).

Dávid Selecký

Dávid Selecký

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som mladý človek fascinovaný psychológiou, ktorý by nemohol žiť bez spoločnosti iných ľudí. Mám rád dobré knihy, internet a prírodné krásy našej krajiny. Zoznam autorových rubrík:  Nejedno oko zaplačeUmelecké okienko :)ŠkolaZo životaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu