reklama

Keď ťa odkopne priateľ

Priateľ je s tebou v dobrom aj v zlom. Lebo ťa pozná. Lebo vie. Ostane s tebou aj keď ste v kaši. Dokonca aj vtedy, ak si tú kašu urobil ty sám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Odkopol ťa už niekedy priateľ? Nie? Nie...Pretože to priatelia nerobia. Môže sa stať, že sa akurát asteroid zrazí s iným asteroidom v nejakej galaxií a vesmír zariadi, aby sa veci konečne nazvali správnymi slovami. Niekedy to veľmi bolí. Predstav si, aj pri zrážke asteroidu takmer vždy jeden zomrie. Rozpadne sa ako zhnité jablko, keď ho stlačíš v hrsti. Vesmír to robí, aby sa očistil a tak je to aj s nami. Priateľ ťa nikdy neopustí, pretože to priatelia nerobia. Robia to kamaráti, známi, bývalí a iné nepotrebné existencie bez ktorých zvládneš vyšľapať každodenne rebríček svojich primárnych potrieb.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Stáva sa to takto.

Stretnú sa dve duše v príhodnom čase na príhodnom mieste a je im príhodne skvelo. Vymieňajú si svoje vnútro a myslia si, že ich rozhovory sú to najhlbšie, čo kedy ich dušu pohladilo. Rovnako ako čierna diera tak ani sklamanie nemá svoje hranice. Vcucne ťa do tmy, keď si uvedomíš, že tieto dve duše sa len odrážali. Ako dve sklíčka na slnku, ktoré síce vďaka lúčom môžu vzkriesiť oheň, ale nedokážu ho vlastnou existenciou udržať. 

Ako je dobre človeku, keď si odkýva v zrkadle a spozná v sebe priateľa...

Takto si dve duše vedia dlho lahodiť a nazvať sa spriaznenými, ale pri prvej skúške zlyhajú. Je to tak, kámo a nespravíš s tým nič. Viem to. Jedna duša to pokašle a tej druhej sa to nepáči. A čo sa ti nepáči, to ti nič nedáva. A keď ti nič nedáva, nemôžeš si zobrať. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď ti nič nedáva, nemáš dôvod odpúšťať, hľadieť na budúcnosť, prekonávať bariéry a rásť. Nemáš za čo a koniec koncov, niekde v závere filmu si uvedomíš, že ti to až tak za to nestojí. Niekde sú aj lepšie duše a ty pôjdeš v pokoji ďalej do svojho osobného vetra. No a aby sa nezabudlo na tú druhú dušu, ktorá to všetko vlastne pokašľala, tak tá sa z toho hádam dostane. Síce ju tento záver prekvapil tak rýchlo ako zimný slnovrat a trochu porezal ako tupý nôž, je nutné si katarziu pripustiť k telu. Nech to telo obleje teplými slzami a naučí ho, že externé zdroje radosti si treba správne vyberať. Lebo keď vložíš, neznamená, že dostaneš naspäť a vtedy sa tomu hovorí láska.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A vieš si to vôbec predstaviť? Smejem sa šialene ako Hamlet v poslednej scéne. Vieš si to vôbec predstaviť, že by všetko dobre skončilo?! Že by všetko bolo krásne a život by bol bez chýb?! Bol by to vážne zvláštny pocit...Veď uznaj, keby Rómeo a Júlia skončili happyendom, tiež by si ich nikto nepamätal. Takto aspoň na teba nikdy nezabudnem, drahá bývalá priateľka, budúca kamarátka.

Chybami sme živí, bejby. Amen.

Simona Salátová

Simona Salátová

Bloger 
  • Počet článkov:  35
  •  | 
  • Páči sa:  8x

Som obyčajná prvomatka, ktorá sa občas stráca v ľudskej pokryteckej nevedomosti pravdy a lásky. Milujem smiech,pretože očisťuje a dobrý katarzický humor je viac ako vychladená dvanástka na púšti.Mám divné manželstvo, ktoré údajne funguje a manžela, ktorý dokáže veľké veci-napríklad celé hodiny vŕtať klince naopak. Milujem,myslím,som a niekedy mi smrdia ponožky,takže som človek. A občas aj dobrý. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu