reklama

Na víkendových potulkách

Z môjho pohľadu som zažila pekný víkend aj keď počasie nebolo ukážkové. Pekné dni nie sú len o počasí ale aj o človeku s kým zdieľate aj tie horšie dni. Väčšinou ich zdieľam sama so sebou, ale tento krát som mala už dlhšie naplánovanú návštevu. Piatok bol ešte slnečný a pekný a poobede som išla počkať k autobusu kamarátku. Je to taká moja krvná skupina, na rozdiel od tých nablízku zdravotné problémy jej dovoľujú spolu so mnou realizovať niektoré túry po horách, i keď má určité obmedzenia ale predsa. V sobotu sme mali naplánovanú túru na Súľovské skaly, odtiaľ na hrad a ísť  pozrieť Manínskej tiesňavy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ráno o piatej mi zvonil budík, pohľad do okna vôbec nenasvedčoval tomu, že by mohol byť vhodný deň na podobné aktivity. Bolo napršané a zamračené. Ale keď už prišla za mnou vyše 200 kilometrov, tak nás dve to predsa nemôže odradiť. Oproti plánovanému času sme však vyrazili s miernym oneskorením, predsa len aby sme videli ako sa to celé bude vyvíjať. Navôkol hmla, vlhko, ktovie čo nás na tých skalách čaká.

Keď sme prišli na začiatok našej túry, všade navôkol bola hmla, ale predsa sme vyrazili po turistickom chodníku k cieľu našej cesty. Na parkovisku bolo prázdno, zrejme budeme prvý a možno aj posledný koho v tomto počasí napadnú podobné aktivity.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Postupovali sme dosť pomaličky, terén bol vlhký a občas aj blatistý, času sme mali dosť, radšej prísť neskôr ako vôbec. Aj nás predbehla taká skupinka mladých ľudí, aspoň sme sa presvedčili, že predsa len nie sme v týchto končinách samy.

Obrázok blogu

Aj napriek hmle bolo celkom príjemne a tie pohľady na tie velikány stáli za to.

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Zo skál sme sa opatrne presunuli k hradu, tam už bolo viac ľudí ktorí prišli na hrad inými chodníkmi. Sadli sme si bokom na skalu a rozbalili desiatu, veď sme si ju aj zaslúžili. Pofotila som niečo navôkol, hlavne farebné jesenné listy, do doliny nebolo vôbec vidieť a pustili sme sa chodníkom smerom dole.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Jedna staršia pani sa k nám prihovorila, 77 ročná. Úplne som bola z nej prekvapená, že zároveň s mladými vyšla až na hrad. Zrejme má dobrú kondíciu, ale nielen kondíciu ale musí byť aj duchom mladá.

Obrázok blogu


Prešli sme opatrne cez rebríky a peknou už širšou a lepšou cestou, poza dedinu Súľov sme sa vracali na parkovisko.

Obrázok blogu


A keď sme prehotnotili počasie a čas za ktorý sme to zvládli, tak sme si to nasmerovali ešte do Rajeckej Lesnej pozrieť si Slovenský Betlehém. Krásne vyrezávané, pohybujúce sa postavičky, naše hrady a zámky nádherná práca rezbára.

Obrázok blogu


Potom sme zišli do Čičmian pozrieť si maľované domy, prešli sme pár uličiek, pozreli obchodík so suvenírmi a išli domov cestou cez Fačkovské sedlo

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Kľak bol celý zahalený v hmle, ale zrazu tá hmla ako keby ustúpila a bolo vidieť jej vrchol a nad tým krásnu modrú oblohu.

Bol to nádherný výlet po všetkých stránkach, videli sme skaly, prešli cez hory, rezbárske diela, ľudovú architektúru a nakoniec, ešte ako čerešnička na torte sa nám naskytol tento pekný pohľad.

Obrázok blogu

A tie farby jesene, krása...

Obrázok blogu
Irena Šimuneková

Irena Šimuneková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  1 066
  •  | 
  • Páči sa:  3 470x

Žijem, teda som a som na tomto svete rada. Mojim mottom sú nasledovné citáty:Aj keby som vedel, že zajtra celý svet zanikne, dnes by som ešte zasadil moju jabloň. — Martin Luther KingJediné bohatstvo, ktoré uznávam, je bohatstvo ducha a dobrota srdca. — Ludwig Van BeethovenŽivot človeka má zmysel, ak po ňom zostane vo svete o trochu viac lásky a dobra. — Alfred Delp Zoznam autorových rubrík:  len takSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu