Chlieb z konopného dvora

Našinec je už akosi zvyknutý takmer všetko zajedať chlebom. I keď pre naše telo to nie je bezpodmienečne nutné. Do času, kým sa naučíme zajedať niečo lepšie, je tu recept ako chlebíku dodať trochu zdravia a mimoriadnu vôňu. Keďže je konopná múka spravidla bezlepková, (záleží v akom mlyne sa mlela), je vhodná i pre celiatikov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ako na to?

Do cesta primiešame max. 20% konopnej múky
Do cesta primiešame max. 20% konopnej múky (zdroj: Mirka Sláviková)

Kto zvyknete doma piecť chlieb, či už v domácej pekárničke, alebo rúre, máte už osvedčené zmesi alebo recepty, ktoré používate. V tejto zostave stačí nahradiť max. 20% používanej múky (napr. špaldovej) konopnou múkou. Nezľaknite sa, konopná múka má tmavozelenú farbu, ktorá sfarbí aj celé cesto. Ja pridávam do cesta 2 lyžice konopného oleja. Po upečení potriem kôrku ešte raz olejom. Chlebík jemne orieškovo voní, je lesklý, vláčny a dlho vydrží. U nás však vydrží maximálne pár hodín, lebo ho všetci chodia tajne ukrajovať ako maškrtu.

Mirka Sláviková

Mirka Sláviková

Bloger 
  • Počet článkov:  39
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mama, stavarka ale hlavne človek. Chodím po svete s otvorenými očami a čo vnímam, dávam ďalej. Zoznam autorových rubrík:  Konopný dvorStavebníctvotime2restartSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

766 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,078 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu