reklama

Matematika života

Krehkosť a krása života sa dajú vyjadriť rôzne. A tak  skúšam vložiť do pár čisiel všetko to, čo teraz cítim, vnímam. Matematiku som vždy mala rada, možno práve pre ten pocit, keď všetko pekne do seba zapadlo, keď logaritmus a derivácia si podávali ruky, keď jedna bezvýznamná čiarka zmenilá celý príbeh. Čísla na prvý pohľad vedľa seba, zároveň sa negujúce, .....dalo by sa o tom básniť

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Za pár hodín máš narodeniny a ja na teba myslím intenzívnejšie ako iné dni. Dôvod je jednoduchý, neskutočne mi chýbaš. Uvedomujem si koľko času prešlo, ale to stískanie je rovako intenzívne

Príbeh obyčajnej algebry života

mat
mat (zdroj: internet)


Pred 32 142 dňami (771 408 hodinami) v malom mestečku na západnom Slovensku, sa narodil zdravý chlapček. Maminka si ho privinula k sebe a otec sa pyšne usmial. Dni a hodiny ubiehali a z malého chlapca sa stal urastený mládenec. 10 331 dňa svojho života, vyslovil svoje "áno" nádhernej žene. Následujúcich 24 000 hodín bolo naplnených smiechom aj slzami. Radosť z nového potomka sa zmenil na smútok, keď ten zaklopal na nebeskú bránu o niekoľko dní skôr, než by mohol na bránu života.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na 11 424 deň svojho života sa stal opäť otcom nádhernej, krehkej dievčiny. Následujúcich 700 dní, ako mladý otec vnímal aká veľká zodpovednosť mu leží na pleciach a plánovali si, ako si kúpia domček v meste. Bol na tejto zemi už viac ako 290 400 hodín, videl krásu aj smútok tohto sveta a sám spríjemňoval hodiny a dni svojej rodine. Ale, 12 258-tý deň jeho života bol jeden z najťažších. Anjel smrti opäť navštívil jeho príbytok, keďže mladá rodinka nenaplnila ešte svoj osud na tejto zemi, anjel smrti sa len letmo dotkol jeho manželky a ona sa stala úplne závislá na vonkajšej pomoci. A kým mladý muž učil svoju 735 dňovú dcérku spoznávať svet, zároveň sa pozeral do očí svojej nevládnej manželky. Spolu sa dohodli, že to nevzdajú a následujúcich 12 000 hodín ju naučil znova rozprávať, sedieť aj chodiť. A hodiny pomaly plynuli a na jeho hánkach sa objavili prvé strieborné stopy času.

V 8 hodine 19 823 dňa jeho života,pomaly odbili prvé minúty môjho života. Už pri našom prvom stretnutí nám bolo obom jasné, že je to láska na prvý pohľad. A tak sme strávili spolu 3 247 dní, alebo 77 928 hodín, ktoré mi (nám) priniesli toľko krásnych spomienok. 

Strávil na tomto svete 23 070 dní. Jeho dni boli naplnené s láskou k ľudom, ktorí ho v živote obkopovali. Nemám spočítané koľko slz vysušil na mojej tvári a na tvári mojich bratov , bude aj 1000 ml.

 Uplynulo 9 072 dní odo dňa, keď svoj príbeh na tejto zemi ukončil.

A tak uplynulo 217 728 hodín, čo je štvrť storočie od hodiny keď sme sa rozlúčili navždy.

Slová sú občas príliš kráke nato, aby obsiahli všetky city. Čísla nie sú na tom o nič lepšie. Možno, len nám pripomenú, že náš príbeh tu v tomto tele, na tejto zemi, nie je nekonečný, že naše dni nie sú až také infinitívne ako sa nám to môže zdať.
 23 070 dní - bol jeden ľudský život, jeden príbeh plný dramatu aj jemnosti.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Želám vám dni plné prítomnosti.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu