reklama

Myšlienky popri čítaní

Ak skutočne niekoho milujem, tak milujem všetkých ľudí. Milujem celý svet, milujem život. Ak dokážem niekomu povedať „milujem ťa “, musím vedieť povedať „ v tebe milujem všetkých ľudí, vďaka tebe milujem celý svet i seba samého“. ......  citát z knihy Ericha Fromma: Umenie Milovať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

K týmto vetám niet čo dodať, mlčky pritakávam a nemo vyjadrujem svoj súhlas. V duchu preberám ľudí ktorých poznám. Rodinu, kolegov, priateľov , ľudí ktorých som stretla a neviem kam ich zaradiť, paradoxne by sa hodili do každej z vymenovaných kategórií a predsa ani do jednej. Spomínam na ľudí ktorých život sa skrušil, keď stratili životného partnera. Na  ľudí ktorí sa dokážu zaľúbiť a odľúbiť tak často že  nestíham si zapamätať  mená ich novej lásky. Spomínam , na mladých ľudí ktorí sa znášajú nad zemou v mene lásky, a za krátky čas sú zahorknutý, pozráňaní .  V myšlienky sa mi zatúlajú aj starším ľudom ktorý prežili spolu niekoľko dekád, a zrazu ich niečo rozdelilo. Pred sebou vidím svoju babku , z očí  jej potokom tečú slzy. Oči ktoré boli plné lásky, teraz stratili všetok svoj jas, sú plne žiaľu, smútku že ju smrť ju oddelila od manžela.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V tichosti si dožičím čas aj na pohľad  do vlastného vnútra. Triedim svoje pocity, ako knihy , každá tematika na tú správnu poličku. Niekde hlboko vnútri zahádzané, nachádzam diela s nadpismi „láska “. Načiahnem sa za nimi, oprášim ich, voňajú zvláštne, zmes vôni, parfum života. Cítim sa pritom zvláštne. Pocit že som našla niečo veľké , vzácne, poklad ktorí som tak dlho hľadala, a predsa viem že ten poklad bol po celý čas v mojom vlastníctve.  

Vraciam knihu na poličku, každú spomienku na jej miesto. Pomalými krokmi opúšťam knižnicu svojej duše. Beriem si zo sebou len otázku ktorú som si priniesla.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„Dokázala by som aj ja takto milovať “?

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu