reklama

Blues pod podchodom (po maďarsky s rómom)

Sedel pod podchodom, pár krokov od Univerzitnej knižnice, kde som mala namierené. Ulicou sa rozliehal jeho spev a zvuk gitary, zrýchlila som krok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

V hlave mi víria myšlienky, z ktorých je mi smutno. Nepodarilo sa mi niečo, čo pre mňa bolo dôležité, niečo na čo som sa mesiace tešila. Spojené s inými drobnosťami je moja nálada pod bodom mrazu. Prechádzam sa po starom meste, násavajúc atmosféru vôkol seba.
Pouličný umelec, zrovná hrá pieseň, ktorú sme počúvali cez víkend. Maďarská skladba o smútku a prehre. Precítená, vášnivá, smutná a nadovšetko krásna. Je to asi 40 ročný muž, róm s nádherným hlasom, spieva precítene. Pred ním pár drobných a ceduľka s fotkou dcéry, na ktorej píše o jej chorobe,

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Neponáhľam sa, postavím sa neďaleko a potichu si spievam skladby, ktoré poznám. Ľudia prechádzajú, občas sa niekto na pár sekúnd pri zastaví . Tvoríme zvláštny pár.

Jeden z okolo idúcich spomalí, vytiahne peňaženku a prispeje pár drobnými a úsmevom. " Maďarskú skladbu som už dlhé roky nepočul, krásne" povie a pokračuje vo svojej ceste.
Ešte pár minút sa opieram o studený múr a pospevujem si. Do slov piesne sa transformoval môj smútok. Ja sa poberiem ďalej a ťažoba ostáva vysieť už mimo mojej hrude, tam vonku na ulici,
Poďakujem sa a prispejem , " toto som vôbec, nečakal" zahlási, umelec. Usmejem sa, ani ja som nečakala, že svoj smútok vyspievám na ulici.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu