reklama

Čo je vlastne najľahšie? Myslím, že už viem...

Rozmýšľam o tom, čo v živote je ľahké. Ktoré veci nevyžadujú námahu, úsilie alebo schopnosti. Čo by sa dalo robiť spontánne, s ľahkosťou a bez úsilia.  A predsa by to poskytlo potešenie a hrejivý pocit.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Život plynie pomerne rýchlo, okrem etáp v ktorých sa ocitáme na hranici svojich síl. Dni idú rýchlo za sebou, okrem dní, keď sa nám zrúcajú naše sny a opúšťajú  nás najbližší . Život každého človeka bez ohľadu na rasu, vierovyznanie, majetok začína detstvom. Niekedy aj v detstve skončí. Sme malí ufrflanci a bezzubo sa škeríme na svet vôkol nás, učíme sa milión nových vecí a vynakladáme úsilie naučiť sa to dobre. Sú však veci, ktoré nás učiť nikto nemusí. Robíme to spontánne a s ľahkosťou. Nie je to nič iného ako sebectvo, nie vždy sa nám chce požičať svoju hračku, podeliť sa s malým kúskom čokolády. Nikto nás nemusel učiť vete, „ to je moje “ inštinktívne si slová poskladáme do vety, v sprievode veľavravného pohľadu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  Hádam ani neexistuje trieda na základnej škole v ktorej by nebol vydedenec (alebo aj viacerí). Dieťa ktorému sa posmievajú,  ktorého ponižujú ubližujú mu skutkami alebo len ignorujú. Robia to deti aj učitelia. Nevyžaduje to žiadne úsilie alebo námahu. Posmešné slovíčka  nám prichádzajú na jazyk so zázračnou ľahkosťou, čo slovo to trefa. A nás to teší, čím presnejšie mierené o to hrejivejší pocit.  Zisťujeme, že ubližovať je fakt ľahké, bez úsilia sa nám dožičí hrejivý pocit. Bez úsilia, len tak inštinktívne, spontánne. 

Mnohí z nás vytriezvie, keď dostanú ochutnávku podľa vlastného receptu. Keď sa obecenstvo baví na náš účet, zrazu sa predstavenie nezdá také vynikajúce.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 V dospelosti to nie je o nič iné, z niektorých vlastnosti človek proste nevyrastie. 

 Je až prekvapivé, čo všetko môže človek spozorovať, keď si začne všímať ľudí vôkol seba.  Zrazu je na dennom poriadku, že  mladík sedí a pozerá sa na takmer poletujúceho starčeka v MHD. Ignorácia nevyžaduje úsilie. Je to ľahké.

  Nie je nič nezvyčajného počuť spŕšku nadávok na kolegov, ktorí len pred sekundou opustili miestnosť. Hodnotiť čo najnegatívnejšie šéfstvo je priam umenie, mnohí by sa mohli stať už uznávanými lektormi v tejto brandži. 

Ani tu na blogu to nie je o nič iné. Na každú pozitívnu reakciu je tisíc negatívnych, ponižujúcich, sebeckých. Je to ľahké. O moc ľahšie poukázať na jednu chybu, než si všimnúť podstatu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Čo je vlastne najľahšie?  Myslím, že nateraz viem. Najľahšie je byť sebecký a ignorovať ľudí vôkol seba.   

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu