reklama

Film, ktorý musíte vidieť vs zo srdca k srdcu

Nikdy, to ani vo sne, by mi nenapadlo, že takúto vetu poviem o nejakom filme. A to, že sa to týka o slovenského filmu, tak to už vonkoncom, Ale, zázraky sa deju. A film: Nickyho rodina, patrí určite medzi svetovú kinematografickú elitu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)
Obrázok blogu

Film je retrospektívny pohľad na predvojnové Československo. Na osudy stoviek detí a jedného mladého muža, angličana, Nicholasa Wintona,ktorý sa usiloval, zachrániť deti pred istou smrťou. Vytvoril nadáciu pre záchranu detí a posielal ich do anglicka, kde ich umiestňoval v rodinách. Z Československa sa mu podarilo zachránit 669 detí, posledný vlak do Londýna mal odísť 1. Septembra 1939, vypukla však 2 svetová vojna a vlak zrušili. Z detí, ktoré boli vo vlaku a čakali na odchod ani jedno neprežilo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou


Film ukazuje ako jeden človek može urobiť veľku vec, ak sa do toho vloži. Film je spracovaný brilantným spôsobom, ukazuje ukrutnú bolesť, bez zahorknutia, s humorom. Smiech cez slzy, tak ako to je aj v živote. Skutočne si myslím, že film, Nikcyho rodina, by mal vidieť každí z nás, pretože hovorí zo srdca k srdcu. Príbeh obyčajného mladého muža, ktorý inšpiroval tisícky ľudí na celom svete.


A na záver nezostáva nič iné ako povedať, že máme unikatný kinematografický skvost. Klobúk dole.


Film premietá kino Lumiere, a dnes tam boli osobne producent a PR manažérka, režisér nemohol prísť, čo bolo veľmi prijemným zahajením filmu.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu