reklama

Jedno pozaucho

Tušila som, že to nedopadne dobre. Prechádzala som popri nich, pomalým krokom. Dvaja muži uprostred argumentácie. Jeden natiahol pravicu a druhý sa poskladal a zaspal tam na chodníku. Obaja bezdomovci, ďalší sedeli pár metrov na lavičke. Podišla som bližšie, ale agresor sa uspokojil s jedným po zaucho, usúdil, že svoje slová dostatočne potvrdil.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Chvíle, keď byť človekom chutí ako piesok, ktorý vietor navial do očí, úst a niet pred ním úniku. Možno, takto nejako chutí aj bezmocnosť. Ako piesok škrípajúci medzi zubami. Nemám rada bezmocnosť, predsa ju cítim a príliš často.
Dni sa míňajú závratnou rýchlosťou. Niektoré zanechávajú stopy iné upadajú do zabudnutia bez povšimnutia. Prechádzam ulicami starého mesta a chvílami cítim, ako pri niektorých pohľadov sa mi rozlieva teplo pri srdci.
Sedím vo vlaku, unavená z celého dňa. zachváti ma kašeľ a spolucestujúca mi ochotne podáva fľašu minerálky.Jej ochota mi spríjemni zvyšok cesty a pravdepodobne aj dňa.
Stále myslím na bezdomovcov, na okolo idúcich, ktorí sa len tak z chutí zasmiali na tragickom výjave. ako pri scéne v kine, alebo v TV. Snažím sa od toho celého odosobniť, zabudnúť na na ten pohľad, ktorý mal v očiach. Na surovú beznádej, bez akejkoľvek masky. Beznádej je peklo samo o sebe.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu