reklama

Napadnúť a zraniť policajta sa u nás dá beztrestne

Slovensko je vraj policajný štát, kde si policajti robia, čo chcú. Ale včera poobede, keď skupina opitých mladíkov napadla policajtov, hádzala po nich poháre a jednému z nich porezala ruku, to vyzeralo úplne inak.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (28)

Je sobota podvečer a my práve prichádzame na železničnú stanicu v Trnave. Do odchodu vlaku máme ešte polhodinky, tak si kúpime lístky a rozhodneme sa čakať na nástupišti. Vo vestibule vidíme, ako tam stojí policajt, asi tak dvojmetrový riadne stavaný chlap a dvaja mestskí policajti - muž a žena, pri ňom vzbudzujú dojem krehkosti.
Z vestibulu sledujú skupinku, ktorá sedí pár metrov pred bufetom. Skupina asi desiatich riadne opitých mladíkov, huláka, chvíľami sa zdá, že sú to fanúškovia hokeja, či futbalu. Pokrikujú po cestujúcich, potackávajú sa, objímajú sa a hlavne vydávajú bojové pokriky kedykoľvek niekto prejde popri nich.
S kolegom zrýchlime krok, nech sme od nich čo najskôr v bezpečnej vzdialenosti. Vojdeme do podchodu, a vydáme sa na prvé nástupište. Ako naschvál náš vlak odchádza z tretieho nástupišťa, takže opäť musíme vyjsť z podchodu, pred ktorým sa nachádza agresívna skupina opitých mladých.
Skupina je hlučná a my sa snažíme mať oči všade pred tým než prejdeme popri nich. Ale ako vychádzame z podchodu meter pred nami letí pohár, počujeme rozbíjajúce sa sklo, a skupinka útočí na troch policajtov, ktorí prichádzali k ním. Hádže po nich poháre a traja skočia na urasteného policajta.
Okamžite cúvame, a čakáme na vhodný okamih aby sme mohli zutekať z podchodu. Po pár minútach sa nám to podarí, keď skupinka sústredí všetkú svoje energiu na dvoch policajtov a jednu policajtku.

Stojíme už v bezpečnej vzdialenosti a sledujeme skupinku. Policajtka privolala posily. Policajt stojí a z blízkosti dlane mu tečie prúd krvi, po chvíli má celú ruku krvavú, zdá sa, že rana je hlboká.
A tak sledujeme, ako asi 170 cm mladík, cca 65 kg a pod vplyvom alkoholu, každých 10 sekúnd sa vrhá na policajta 200 cm a cca 120 kg so zranenou a krvácajúcou rukou. Opitý mladík útočí na policajta a ukazuje na roztrhnuté tričko a kričí: "Toto mi zaplatíš ty sviňa".
Policajti neudreli ani jedného z mladíkov, len ich odstrkovali, keď na nich skákali. Po desiatich minútach príde posila. Asi desať policajtov vo vestách s obuškami. Postavia s k mladíkom, ktorí im nadávajú aj keď sa zdá, že sa ich skupinka zmenšila. Policajti majú obušky zastrčené vo vestách a snažia sa skupinu ukľudniť, zopárkrát ešte dvaja, či traja opití mladíci sa zaženú na policajtov. Policajti len sa bránia, ani jeden nikoho neodsotil, neudrel. Policajt so zranenou rukou odchádza od skupiny, ale mladíci sa k nemu vracajú.

Pomaly odchádza náš vlak. Policajti stále stoja neďaleko opitej skupinky a k nám doliehajú hlasy: "Občianky nemáme! " "Toto mi zaplatíš, to takto mám ísť domov ! "
Mladíci kedykoľvek môžu vbehnúť do podchodu, pred ktorým sa to odohráva, a z ktorého nič netušiaci cestujúci vychádzajú a vchádzajú.
A tak nastúpime do vlaku, ja som zúrivá ako pes, pretože by som rada videla spacifikovanú skupinu, myšlienka, že si sadnú na ktorýkoľvek vlak a len tak si odídu domov, s dobrým pocitom z dnešného zápasu ma desí.
A pýtam sa, čo sa tu dopekla deje. Ako by polícia ochránila mňa a iných občanov, keď neochránila ani seba? Prečo sa ani jeden z tucet policajtov nezachoval ako normálny chlap, keď na nich fyzicky útočili. Zranený policajt evidentne nebol žiadna padavka, nemal z nich strach ani nezutekal, jednoducho len sa vyhýbal akémukoľvek fyzickému kontaktu aj za cenu, že mu dorezali ruku. Posila sa správala rovnako, ani jednou rukou sa nedotkli agresívnych opitých mladíkov, ktorí však do nich strkali a urážali ich.
Netuším aké zmeny a nariadenia sa stali v policajnom zbore, ale táto zmena, vo mne vyvoláva paniku a hrôzu, pretože vidieť to, ako policajti neochránia ani seba pred skupinkou opitých provokatérov, vám zoberie aj posledné ilúzie právneho štátu.

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu