reklama

Nesmrteľná na vodách

Sú knihy, ktoré sú dobré, potom sú také, ktoré sú vynikajúce, strhujúce. Knihy, ktoré chceme mať vo svojej knižnici. Ale potom je tu ešte hŕstka takých kníh, ktoré sa po prečítaní premenia na hviezdu a stanú sa súčasťou vášho sveta. Živočíšne a pudovo povedané stanú sa krvou z vašej krvi. A viete, že by bolo hriechom dať ich na poličku, že musia isť do ďalších rúk a rozpovedať svoj príbeh, zažať ďalšiu hviezdu

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
Obrázok blogu

Vlak uháňa krajinou zaodenou do rannej hmly. Biela hustá pokrývka zahaľuje stromy, polia a všetko ostatné, čo je na obzore. Popíjam rannú kávu, aspoň jej takto vrúcne hovorím, jej cena je lahodnejšia ako chuť. Práve som dočítala knihu, ktorú ťažko opísať aby to vyznelo dôveryhodne.
 
Kniha je totiž jednoznačne literárnym skvostom. Niečo na štýl, keď v antikvariáte na zaprášenej polici nájdete originálne dielo s nevyčísliteľnou hodnotou. Oprášite cenovku, na ktorej suma menšia, ako by ste dali za šálku kávy. Stáva sa to.
 
 
Príroda. Vodopády, hviezdy, bozky, vrany, ktoré má hlavná hrdinka nesmierne rada, Noci pod šírym nebom, vášnivé milovanie sa, priateľstvá, rodina, medvede, choroba.
 
Dievčatá od Čungamungy, osudy ľudí s neistým zajtrajškom. Ľudská dôstojnosť a láska.
 
Vlak ma sprevádza prebúdzajúcou krajinou, pozerám von cez okno. V určitých intervaloch odvraciam zrak od knihy, niekedy mi tečú slzy, inokedy zas sa vo mne prebúdza vášeň k životu.
 
Osudy dvoch ľudí, ktorí sa zaľúbili a vychutnávajú život plnými dúškami. Vedkyňa, ktorá má záľubu vo vranách a rozpráva o nich bájky a otravné klopacie vtipy. Učiteľ, ktorý sa vydá po stopách Thorea na kajaku po rieke Allagash. A potom sa stretnú a už nič nie je také ako predtým.
 
 
Ak by ste očakávali "obyčajný" sladký román, budete na omyle. Kniha je jedinečný príbeh napísaný s vášňou a úctou k prírode, mýtom, ľudom a všetkému, čo si našu úctu zaslúži. Autor Joseph Monninger dokázal niečo, čo sa podarí len tým najlepším literárnym rytierom, napísať knihu, ktorej prvá stránka je práve tak dobrá a pútavá ako tá posledná. Nemá ani jedno zbytočná slovo, či stránku a predsa povie všetko, čo je nutné prezradiť, aby sa čitateľ stal súčasťou príbehu.
 
Sú dve knihy, ktoré by som doporučila všetkým ľudom, každého veku, rasy, náboženstva či pohlavia. Korene a Nesmrteľná na vodách

Nora-Soul Slížová

Nora-Soul Slížová

Bloger 
  • Počet článkov:  415
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý si chce nájsť čas pre uvedomenie si vlastných myšlienok, postojov, názorov. Pochopiť určitú vec, teóriu, či událosť, mi prináša osobný rast a vytúžený pocit štastia. Zoznam autorových rubrík:  Moja RodinaDining GuidePrúd myšlienokTo čo ma potešiloTo čo ma zarmútiloVedeli ste, že...?o životez vlakuZvieraciereaders diarySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu