reklama

Cestovná mapa životom - moja nová kniha Stretnutia naslepo

Na začiatku bol sen, myšlienka, že raz spojím svoje príbehy do ďalšej knihy. Práve sa stal skutočnosťou, vyšla mi nová kniha Stretnutia naslepo v žilinskom vydavateľstve Artis Omnis.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

"Vietor rozfúkal malé vlajočky po bokoch bicykla, francúzska a slovenská vedno čarovne viali. Postupne ich vymieňala podľa toho, cez ktorú krajinu práve prechádzala. Vyzeralo to, akoby som odprevádzal zahraničnú delegáciu na najvyššej úrovni. Oproti nám išiel šofér na veľkom traktore, pozrel sa na mňa a potom na Fannin bicykel ako na zjavenie, ktoré mu spadlo z neba. Malá chvíľka nepozornosti a skončil by v priekope. V susednej dedine mi zamávala na pozdrav a rozlúčila sa šarmantným Au revoir!" (Ukážka z príbehu Fanny z knihy Stretnutia naslepo, Artis Omnis 2017).  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obálka mojej knihy Stretnutia naslepo (Artis Omnis, 2017). Ilustroval Miro Knap.
Obálka mojej knihy Stretnutia naslepo (Artis Omnis, 2017). Ilustroval Miro Knap. (zdroj: Miro Knap)

Rád cestujem a navštevujem miesta, kde sa vždy stane niečo neobyčajné. Príbehy si zapisujem, potom ich upravujem, dotváram, chcem aby to bola pútavá literatúra. Nielen spomínam na to, čo som videl a počul, ale niekde pridám trocha fantázie, aby príbeh stál za reč. Sú v nej aj poviedky staršieho dáta, ktoré som písal ešte hrabalovským spôsobom na písacom stroji, ako napríklad Muži zo stanice či Tajomná vidiečanka. Klepot stroja prerážal ticho noci a príbehy sa rodili uprostred oravskej prírody pod Babou horou na jedno nadýchnutie. Teraz som sa k ním vrátil, prepísal ich v počítači, no písací stroj už dávno nemám, stratil sa niekde v čase.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Ukážka ilustrácie knihy, autor Miro Knap.
Ukážka ilustrácie knihy, autor Miro Knap. (zdroj: Miro Knap)

Píšem aj o náhodných stretnutiach s ľuďmi, ktoré mi do cesty prihral život a také som mal aj s vydavateľom knihy Ivanom Harmanom. Učil ma na Základnej škole v Rabčiciach fyziku. Prišiel k nám na dedinu, ako netradičný učiteľ s dlhými vlasmi. Hodiny s ním boli voľnejšie, viedol s nami dialóg, čo bolo nezvyčajné a zároveň nás týmto prístupom viedol k vlastnému náhľadu. Nečakane nás po niekoľkých rokoch dal dohromady virtuálny svet a výsledkom je aj táto kniha. 

Stretnutie s vydavateľom Ivanom Harmanom. Šťastne držím svoju novú knihu prvýkrát v rukách
Stretnutie s vydavateľom Ivanom Harmanom. Šťastne držím svoju novú knihu prvýkrát v rukách (zdroj: Medard Slovík)

Do knihy som zaradil aj črty z Oravy, v ktorých mojím očiam neunikla krása oravskej prírody. Zároveň obsahuje aj dobrodružné príhody z ciest po Slovensku i cudzine. Stačí sa len na chvíľu začítať, privoňať k stránkam a potom sa ocitnete v jednotlivých príbehoch a knihu odložíte, až kým ju celú nedočítate. A kto má o ňu záujem, môže ju zohnať aj u mňa a je v ponuke napríklad aj tu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

https://www.martinus.sk/?uItem=282037

Prajem Vám príjemné čítanie.

Medard Slovík

Medard Slovík

Bloger 
  • Počet článkov:  183
  •  | 
  • Páči sa:  46x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu