reklama

Lola mi je rodina

Lola je malá  psia slečna, taký okatý ozdobný mäkučký vankúšik, vhodná na mojkanie, prípadne aj ako módny doplnok do kabelky. To je jej životný údel a je s ním spokojná a vlastne preto si ju jej panička aj zaobstarala. Jej panička sa volá Mimi a je to moja rodina,  čiže aj Lola je moja rodina.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Ako sa na rodinu patrí, prišla cez leto ku mne na návštevu. Mimi musela odcestovať a Lola mala toľko rozumu, že odmietla terigať sa s ňou v horúčave, kdesi do sveta. Lola mi nepristane, lebo ja mám celkom inú náturu, ale Mimi pristane veľmi. Takže pár dni to vydržíme všetky tri. Mimi bez Loly, Lola so mnou a ja s Lolou.

Mimi si myslí, že je Lolina pani. No, nechám ju, nech si žije v klame. V skutočnosti vlastní malá čivava Mimu. My ostatní sme jej k službám, lebo je hosťom. Dočasne je maličká čivava vodcom našej svorky v dome. Nechám ju, ale pomaly zisťuje, lebo je bystrá, že žije v klame a vodca svorky som JA:) Takže sa navzájom jemne ignorujeme, pozorujeme a spoznávame a dovolím si povedať, že nás vzťah sa sľubne rozvíja na najvyššej neverbálnej komunikácii. Načo slov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V skutočnosti Lola nepožaduje, aby sa s ňou neustále ňufkalo, muťkalo a šušlalo. Miestami sa mi zdá, že ju to otravuje, ale čo má robiť, chce vyhovieť, tak drží . Nehovorím, poškrabkať za uchom, alebo kefkou taká jemná masáž veľmi pekného, jemného, elegantného kožúška farby bielej kávy. Napíšem, keď ma napadlo, bol by z nej pekný golier na kabátik. Ak toto bude čítať jej panička, tak narobí zo mňa šnúrky do topánok:)

S každým psom, ktorý príde k nám na prázdniny sa udeje za pár dní veľká zmena. Možno je to veľkým priestorom záhrady, vôňou trávy, zeme, že sa tak zmenia, alebo možno ja na nich zle vplývam, ktovie. Chytajú moje móresy. Sú sebavedomé, isté, správajú sa slobodnejšie a nepočúvajú nikoho. Opantá ich pocit vlastnej dôležitosti z povinnosti strážiť a dozerať na celý dom. Z maličkého bojazlivého dievčatka, čivavy, sa stala neohrozená strážkyňa . Žiaden pes nezaprie v sebe voľnosť a slobodu vlka.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Aj ja som mala psov. Kóliu aj jazvečíka. Nie naraz, ale za sebou. Ani jeden mi nepasoval, ale mala som ich rada a v rôznych obdobiach života mi veľmi pomohli. Ak sa ešte raz odhodlám mať psa, tak si nájdem škaredého, ale veľmi charakterného a inteligentného voľnomyšlienkárskeho filozofa Orieška. Myslím, že taký by mi pasoval.

Helena Smihulova Laucikova

Helena Smihulova Laucikova

Bloger 
  • Počet článkov:  485
  •  | 
  • Páči sa:  293x

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu