reklama

Prázdniny pod psa

Astor nemá kľúče od bráničky do záhrady, inak  by si odomkol sám, ako doma. Minulé leto sa ich veľmi domáhal kvôli svojmu búrlivému prázdninovému nočnému životu, vraj ma nechce rušiť. Určite! Chcel slobodu. Oprel teda  svoju labu o zvonček , ako sa na slušnú psiu návštevu patrí. Neprišiel sám, sprevádzala ho celá jeho ľudská svorka. S  vankúšom na spanie a radami ako sa má správať Astor a ako ja.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (32)
Obrázok blogu

Helka, Astor, keď si pospí, potom cvičí zvláštnu naťahovaciu zostavu, taký psí pilates. Drží si figúru, vyzerá dobre na päťdesiatnika, tak sa mu nesmej, nemá to rád. Nepredpokladám, ale keby ho niekto pohrýzol, bež hneď k doktorovi. Tu máš preukaz o očkovaní a zdravotnú kartu. A keby, no veď vieš... Jáj, nezačínaj zase, keby sa vám niečo stalo, nedám ho do útulku, neboj. Štartujte, sypte, padajte už, more čaká.

Keď sa Astor chce zregenerovať, oddýchnuť si , tak pošle svojich k moru. On nemá rád more. Minule mi hovorí: No, Hela, ja by som sa netrepal autom cez tú horúčavu . A tie lietadlá! Kto to bude vybavovať, všetky tie potvrdenia a nakoniec ma strčia medzi batožinu. No, pfuj, to je úroveň, fakt pod psa. A čo Šaro, ako sa má, pýta sa na svojich prázdninových psích kamarátov z ulice. Už sa teším ako sa zase pobijeme, posedíme, pokecáme. A Dany, tá rozbrechávačka , stále je taká kosť ?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Už niekoľko rokov k nám chodí v lete Astor na prázdniny. Usúdila som, že je s mojim servisom spokojný , rovnako i s personálom celého domu. Doteraz sa nesťažoval. Kde mám moju obľúbenú kockovanú deku? Dúfam, že si ju nevyprala, veď vieš, ako dlho mi trvalo, kým som pozháňal ten fajnový parfém z kurína. Hela, čo je s Tebou, rapídne klesá tvoja úroveň, ako si to mohla zničiť praním?!

Zapni telku! A dones aj nejaké chrumky. Astor, zabudni na panské móresy. V kuchyni máš čistú vodu, napi sa a vyhrýzanie keksov v obývačke si vyhoď z hlavy. Fakt si sa pokazila, klesla si najmenej o dve hviezdičky. Neviem, neviem, či ešte prídem na rok.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A to sú čo za zvuky?! Pílka, cirkulárka. Toto má byť dovolenka! Mňa to nezaujíma, že staviate v záhrade altánok. Ako si to zorganizovala. Predsa si vedela, že prídem. Ďalšia hviezdička mínus. Toto uznávam, máš citlivé uši a aj mne z toho hučí v hlave, pomyslela som si.

Mimochodom povedz starej mame, ale diplomaticky, nie že to na ňu vybafneš ako Dunčo, nech sa so mnou nerozpráva ako so šteňaťom. To jej ťuťulinkovanie ma uráža. Jedine, že by som to bral vedecky a zapracoval to do svojej dizertačnej práce: „Správanie ľudskej svorky“. Je to zvláštny prejav priazne. Kde máš laptop, musím si to poznačiť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prekvapilo ma, že odmietal moje nadštandartné holičské a kozmetické služby. Astor sa celé prázdniny u nás nečesal ani neholil. Jeho frajerská briadka spustla a ofina mu padala do očí ako tomu tanečníkovi. Nechcel sa dať ani fotografovať, predpokladám, že nie zo skromnosti, ale z obáv. Možno ho hľadá polícia, dokonca Interpol, ktovie.

„Mali veľké šťastie, že si ma pevne držala na rukách, lebo ináč by som ich roztrhal ako handry. Vieš, tú psiu svorku, čo tiahla ráno z nočného flámu, keď som Ťa bol vyvenčiť“ , sebavedome mi objasňuje, prečo sa mi driapal na ruky.

Helka, môžem prísť aj na budúci rok? Astor, Astor, ja ti neviem. Oblizol mi s vďakou ucho, či počujem, že ma v skutočnosti prosí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo si to vy dvaja šepkáte? Ale, nič také zvláštne. Astor vystrčil hlavu z okna auta, zakýval labou ako minister, fľochol na mňa a štekol ako inšpekcia. Polepši sa do budúcich prázdnin, Hela, lebo by si mi chýbala. Aj Ty mne Astor, ale teraz už padaj domov, prázdniny Ti skončili.

Helena Smihulova Laucikova

Helena Smihulova Laucikova

Bloger 
  • Počet článkov:  485
  •  | 
  • Páči sa:  293x

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu