reklama

Ukrajina 8: Happy birthday Radek! Ako sme ublížili Kersonovi.

Dnes je veľký deň. 7.7.2007. U Radeka deň raždenia. Najstarší člen našej expedície má narodeniny. Cesta smerovala popri pobreží až do Sudaku. Mesto ako každé iné. Aj tu nás chceli poošklbávať už od začiatku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Hneď za značkou stálo kvantum ľudí. Kývali, zastavovali,ponúkali ubytovanie v tomto prímorskom mestečku. Pre zaujímavosť sme saspýtali koľko stojí noc pre štyroch. Približne 60 dolárov. Povedali sme si, žestokárčiť ďalšiu noc v aute tiež nemusí byť najhoršie. Prímorie dvíhalo ajceny služieb. Parkovisko už nestálo 25 korún ale 40. Ale aj tak sme chlapcaukecali na 25. Uteráky sme prehodili cez plecia a ako správna štvorka smejednotným krokom vyrazili na pláž. Ak mi niekedy vypadli oči z jamiek takto bolo práve tu. Toľko ľudí pokope som nevidel ani na mítingu Róberta Ficav Sučanoch.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Hlava na hlave. Predstavte si celú Ukrajinu na jednej pláži.Našli sme jeden voľný meter štvorcový, tak sme sa na ňom striedali. Jedensedel, traja do vody. A sme sa točili. Vyčvachtaný ideme skontrolovaťmiestnu atrakciu rozprestierajucu sa na kopci nad plážou.

Obrázok blogu

Išlo o starobylúpevnosť s privysokým múom, aby sme ho preliezli. Na polceste k nejnás zastihol nárazový dážď, ktorý nie a nie prestať. Frekfrencia kvapiekbola približne taká ako ľudí na pláži. Po polhodinke bolo po mrakoch. Dostavilisme sa ku pokladni, kde sme našli prvý anglický nápis. Bolo na ňom, žeštudentom zľavy nedávajú. Radek si vypýtal ako inak štyri lístky pre študentov,ale tetuška bola nezlomná a dala nám plnú cenu. Za hradbami nebolo nič ibavýhľad na more a jedna malá budova s dvomi poschodiami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dýchalo tohistóriu, takže to stálo zato. Po pamäti sme sa vrátili k autua vyrazili do Nového sveta, kde sme zistili, že je to slepá ulička.Z hlboka sme sa nadýchli, prehrýzli tú zachádzku 15 kilometrov nekonečnýmiserpentínami a šup ho naspäť do Sudaku. Padol návrh, že by sme sa mohlivydať po stopách autokempingu. Lacné ubytovanie, v blízkosti mora, sprchua záchod. Ten prvý bol 5 km od mora, bez sprchy a s kamenným WC.

Obrázok blogu

Ten druhý už bol pri mori, ale nebola tam moc pekná pláž, tak tam bolo ajočividne menej národa. Vysoké vlny dali zabrať aj takým veľkým borcom ako smeboli my.

Obrázok blogu

Na obrubníku sme tu naleteli na výfuk. Jeho rachot prehlušilškrípajúcu zaseknutú brzdu. Nájdeme niečo lepšie. Ideme smer Jalta, podpísaťzmluvu, rozdeliť si svet. Po viacerých neúspešných pokusoch nájsť si vhodnéspanie či už po dedinách, či mestách sme to odparkovali v blízkostiviniča. Radek medzitým, keď sa na odpočívadle cúval chytil výfuk druhýkrát.A už prestal aj výfuk búchať, už bol úplne vysadený z jeho pôvodnéhomiesta navrhnutého francúzskymi dizajnérmi. Chudáčik Kerson aj napriek nášmuhrubému správaniu na jeho adresu nás usalašil aj ďalšiu noc vo svojíchútrobách. Druhá noc spania po sediačky, neviem sa dočkať rána.

Stanislav Thomka

Stanislav Thomka

Bloger 
  • Počet článkov:  57
  •  | 
  • Páči sa:  9x

Poslanec mesta Martin a Žilinského samosprávneho kraja. Zoznam autorových rubrík:  Rusko 2008čo deň dalUkrajina 2007Politika

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu