Myelínový obal je izolačná vrstva, ktorá pokrýva nervové vlákna (axóny) neurónov. Funkcia myelínového obalu je podobná plastovej izolácii elektrických vodičov, ktorá umožňuje elektrine pohybovať sa smerom dopredu, namiesto šírenia sa všetkými smermi.

Hlavnou funkciou myelínového obalu je zvýšiť rýchlosť a efektivitu prenosu elektrických impulzov v nervových vláknach, ktorými neuróny komunikujú s okolím.
80% myelínu tvorí tuk a 20% proteíny. Telo používa tukové bunky (vrátane tuku v myelínovom obale) na uskladnenie kyselín, ktoré sú výsledkom acidického životného štýlu.
Strata myelínového obalu, ktorý izoluje nervy, je spôsobený KYSELINOU produkovanou vďaka faktorom ako: cukor (glukóza), mliečne produkty (laktóza, kyselina mliečna), alkohol, živočíšne proteíny (kyselina močová, sírová, fosforečná, dusičná) a daľšie environmentálne a metabolické kyseliny, ktoré rozpúšťajú túto tukovú izoláciu na nervových vláknach.

Keď myelínový obal degraduje, elektrická vodivosť nervov a prenos signálov prechádzajúcich cez nervy môže byt ohrozená, alebo úplne stratená.
Dominantnou teóriou dnešnej medicíny je názor, že skleróza multiplex (a ostatné neuro-degeneratívne choroby) je výsledkom útoku imúnneho systému na nervový systém a preto je obvykle ketegorizovaná ako auto-imúnna choroba. Biele krvinky ZA ŽIADNYCH OKOLNOSTÍ nenapádajú zdravé tkanivo, alebo zdravé bunky. Biele krvinky fungujú ako 'smetiari', čistia a zberajú zvyšky zničených buniek. Moderná medicína vníma biele krvinky ako 'vojakov', ktorí útočia na nervový systém, aj keď v skutočnosti sú privolané na miesta, kde je potrebné, aby vykonali svoju funkciu - vyčistiť toxický odpad, neporiadok a chaos, ktorý vznikol vďaka acidickému životnému štýlu a spôsobu výživy.

Tu je obraz z fázového kontrastného mikroskopu, ktorý zobrazuje dezorganizované červené krvinky so štruktúrou poškodenou vďaka kyseline, ktorá ich obklopuje.
Skleróza mutiplex, Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, ALS sú všetko zápalové ochorenia spôsobené kyselinou. Zápal je len iné slovo pre aciditu, ktorá má vplyv na centrálny nervový systém a spôsobuje rôzne symptómy zahŕňajúce zmeny vnímania, problémy s videním, svalovú slabosť, depresiu, stratu rečovej a fyzickej koordinácie, extrémnu únavu, stratu krátkodobej pamäte, stratu rovnováhy a bolesti.
Každá bunka v tele sa vie zregenerovať po určitom čase, zvlášť ak telo dostane správnu výživu pre budovanie buniek - cholorofyl, olej, vodu a soľ.
V praxi to znamená, že telo musí mať masívnu hydratáciu alkalickou vodou, jedlo bohaté na chlorofyl, ako je zelenina a zdravé Omega 3 oleje. Tieto komponenty nielen neutralizujú kyselinu (acid), ale tiež poskytujú suroviny pre budovanie nových červených krviniek a ostatných buniek vrátane reparácie nervových buniek a myelínového obalu.
Diétu zloženú z prírodnej živej (čerstvej a surovej) bio-zeleniny, za studena lisovaných nenasýtených olejov, alkalickej vody so sódou bikarbónou a morskej soli, organizmus použije na budovanie nových buniek a neutralizovanie kyselín a toxínov.
Tri najdôležitejšie veci, ktoré môžete urobiť pre svoje zdravie:
1 - Hydratácia. Začnite s dvoma litrami filtrovanej vody s jednou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny na liter vody. Prepracujte sa postupne ku 4 - 7 litrom vody denne s dvoma lyžičkami sódy bikarbóny na liter. Telo stratí 2.5 litra vody denne, takže keď pijete 3 litre vody, len nahrádzate straty. Sódy bikarbóny sa nebojte. Slinné žľazy, pankreas a žalúdok produkujú sódu bikarbónu (bikarbonát sodný), aby neutralizovali kyselinu v jedle. Nestačí to však na neutralizáciu starých depozitov kyselín, ktoré máme nahromadené v tele.
2 - Surová zelenina. Začnite s miskou zeleninového šalátu s olivovým olejom a citrónom ku každému jedlu. Postupne sa prepracujte k tomu, aby každý tanier, na ktorom máte jedlo, mal 3/4 povrchu pokrytého surovou zeleninou. Ak ste chorí, potrebujete akútne zregenerovať organizmus. Na regeneráciu sú surové zeleninové polievky (vymixovaná zelenina) a zeleninové šťavy ideálne.

3 - Vylúčenie acidických a toxických jedál a nápojov. Najhoršie sú: fast food, procesované mäso, červené mäso, hydina, mliečne výrobky, alkohol, cukor, umelé sladidlá, pšenica (čokoľvek čo obsahuje glutén/lepok), škroby (zemiaky, ryža, kukurica), čokoľvek čo obsahuje kvasinky (chlieb, pivo), čokoľvek čo obsahuje plesne (kvasené produkty, sójová omáčka, hríby, arašídy, pivo).
Nebojte sa nedostatku proteínov. Telo potrebuje denne len niekoľko gramov proteínu. Najlepšie zdroje proteínu: šošovica, fazuľa, pohánka, quinoa, bio tofu.
"Nech sa jedlo stane vaším liekom, a liekom vaše jedlo." Hippokrates, 377 pred.n.l.
Na Vaše zdravie!