
Potrebujeme:
1 kompót ananásu
kryštálový cukor(podľa potreby)
2ks citrónu
nastrúhanú citrónovú kôru
700ml bielehovina(poprípade bielej Vinei)
250g piškót(1 malý balík)
šľahačku na ozdobenie
Výrobný postup:
Ananásový kompót scedíme, ananás nasekáme na kocky, vložímedo nádoby a pridáme cukor, nálev z ananásu, citrónovú šťavu, polovicubieleho vína(môžte ho nahradiť bielou Vineou) a necháme odležať v chladničkeasi 30 minút. Druhú polovicu bieleho vína(bielej Vinei) s nastrúhanou citrónovoukôrou prevaríme a nalejeme na nasekaný ananás, premiešame a necháme vychladnúť.
Podávame dobre vychladené s jemnými piškótami a môžmeozdobiť aj šľahačkou.
Prajem dobrú chuť:)