reklama

Príčiny biedy regiónov Slovenska

Región Bratislavy je podľa hrubého domáceho produktu (HDP) na obyvateľa piatym najbohatším v rámci Európskej únie. Podľa údajov, ktoré zverejnil štatistický úrad EÚ Eurostat, sa HDP na obyvateľa Bratislavy v roku 2011 rovnal 186 percentám priemeru EÚ. Slovensko je v štatistike v nelichotivom postavení pokiaľ ide o najchudobnejšie regióny. K 75 regiónom EÚ, v ktorých bol v roku 2011 HDP na obyvateľa pod hranicou 75 % priemeru únie, patria aj všetky slovenské regióny okrem Bratislavy, a to západné Slovensko (72 %), stredné Slovensko (59 %) a východné Slovensko (51 %).

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Prečo vznikli také veľké rozdiely v HDP medzi regiónmi Slovenska a tiež aj v kvalite života?


Hlavné príčiny týchto rozdielov možno vidieť v týchto oblastiach:

1. politika

2. ekonomika

3. média

1. V politickej oblasti došlo k znefunkčneniu nášho právneho systému, ktoré umožnilo rozkradnúť štátny majetok, uvrhnúť občanov v zaostalejších regiónov do neznesiteľnej sociálnej biedy a príčinou prečo ústavní činitelia ochraňuje tento nefunkčný právny systém.

Podrobnosti:
http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/346695/Korupcia-a-pravo.html

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Samozrejme to čo sa získalo z rozkradnutého majetku sa väčšinou investovalo do regiónu Bratislava.

2. V ekonomickej oblasti to bola monetárna trhová ekonomika, ktorú na Slevensku uplatňovali naše vlády.

Podľa takejto ekonomiky sa rušia menej konkurenčné fabriky a investuje sa do oblastí a regiónu kde sa tvorí najväčší zisk. To spôsobilo, že v menej rozvinutých regiónoch Slovenska sa zlikvidoval praktický všetok priemysel a poľnohospodárstvo.

3. Média na Slovensku sú iba pod kontrolou Bratislavy. Informácie, ktoré občania dostávajú sú cenzúrované v prospech regiónu Bratislava a v neprospech ostatných regiónov. Na základe toho, čo sa občania dozvedia z médií, volia svojich zástupcov do Národnej rady SR´, prezidenta Sr a zástupcov do Európskeho parlamentu. V skutočnosti majú politické strany sídlo v Bratislave. Čiže zástupcovia menej rozvinutých regiónov v národnej a rade a v EP sú v menšine a obhajujú politiku strán a nie jednotlivých regiónov. Preto sa nečudujme, že regionálne rozdiely sa ďalej zväčšujú.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ako odstrániť biedu regiónov?

V politickej oblasti sa tejto úlohy už zhostili bdelí nositelia práv, ktorí po vyčerpaní všetkých prostriedkov na nápravu si výkon práva moci zobrali do svojich rúk a združili sa do Občianskeho tribunálu. Teraz stačí, ak sa do Občianskeho tribunálu pridajú občania z chudobných regiónov Slovenska.

Podrobnosti:

http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/348484/Nova-moc-na-Slovensku. html http://stefanstefanides.blog.sme.sk/c/350576/Slovensko-je-republikou-alebo-protektoratom.html

V ekonomickej oblasti musí Slovensko navonok uplatňovať súčasnú ekonomiku, pretože by bolo izolované vo svete. Dovnútra však musí prejsť na zdrojovú ekonomiku, ktorá dokáže využiť všetok potenciál Slovenska. Produktivita práce a zisk nepoklesne, lebo sa odstránia zbytočné náklady, ktoré sú potrebné pri monetárnej trhovej ekonomike.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

V mediálnej oblasti, treba zrušiť bratislavský monopol na informácie. Dosiahne sa to tak, že RTVS budú spoločne vlastniť samosprávne kraje a tiež, keď budú mať rovnomerne zastúpenie v Rade pre vysielanie v rade pre retransmisiu.

Štefan Štefanides

Štefan Štefanides

Bloger 
  • Počet článkov:  73
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Prepáčte, že píšem blogy. Stranícky štát ma k tomu donútil. Zoznam autorových rubrík:  17.november 2012Právny štátZlodej s kufríkomZáchrana SlovenskaPetícieBanánová republikaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu