reklama

Šok pre celý tenisový svet – Nadal vypadol, Cibulková proti Šarapke

Dnešok bol na French Open ozaj divoký. Vypadlo hneď niekoľko zvučných mien, no o ozajstnú senzáciu sa postaral Rafael Nadal, ktorý nepochopiteľne prehral so Švédom Robinom Söderlingom, s ktorým mal pozitívnu bilanciu 3-0 a na antuke s ním nestratil dodnes ani set.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Zápas, na ktorý sa bude ešte dlho spomínať. Neuveriteľná víťazná séria Nadala na Roland Garros sa dnes skončila. Takýto vývoj nemohol predpovedať azda nikto. Pre tých, ktorí tento duel nevideli, stojí určite za pozretie - dokonca si ho isto radi pozrú ešte raz aj tí, ktorí ho videli naživo. Roland Garros dokazuje, že to majú favoriti na tomto turnaji veľmi ťažké najmä pre povahu povrchu, ktorý umožňuje presadiť sa výraznejšie aj tým hráčom, ktorí by za iných okolností nemali väčšiu šancu vyhrať. Po detronizovaní Federera vo Wimbledone v minulom roku prišiel napokon rad aj na Nadala na French Open.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Okrem tohto šoku, ktorý už neprevýši žiadne iné prekvapenie, vypadli poľahky hneď ďalší nasadení hráči. Menovite osmičky turnaja Fernando Verdasco a Ana Ivanovičová. V hornej polovici mužského pavúka sa to teda poriadne zamotáva, keď finalistom môže byť v podstate každý jeden hráč. Najpravdepodobnejší scenár je, že do finále postúpi Čiľan Gonzalez. Avšak to si musí najprv poradiť s trojkou turnaja - Škótom Murraym.

V dolnej časti sa vypadnutím Djokoviča otvorili dvere Federerovi a Švajčiar má všetko vo svojich rukách. Niet už takého súpera, ktorý by mohol ohroziť Federerovu účasť vo finále, resp. jeho prípadný celkový triumf. Ale stať sa môže všeličo.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes nás veľmi potešila Dominika Cibulková, ktorá prvýkrát vo svojej kariére postúpila do štvrťfinále grandslamového turnaja. Zápas vyhrala aktívnejšia a menej nervózna hráčka. Bol to zápas, ako sa neskôr ukázalo, o nervoch a Dominika išla za víťazstvom ráznejším krokom. Na druhej strane je potrebné dodať, že Szavayová to našej hráčke veľmi uľahčila a bola na svoje pomery až nepochopiteľne pasívna. Čakal sa určite tesnejší výsledok a možno aj postup maďarskej hráčky. História sa však nebude pýtať, akým spôsobom kto postúpil. Vo štvrťfinále už Dominika nemá čo stratiť, môže len získať.

Zajtra nás čaká opäť deň veľmi kvalitných zápasov, no a pozajtra si vychutnáme duel našej Dominiky Cibulkovej proti Marii Šarapovovej. Motto tohto zápasu znie: „Cibulková môže, Šarapovová musí!"

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nadal (1) - Söderling (23): 2:6, 7:6, 4:6, 6:7.

Cibulková (20) - Szavayová (29): 6:2, 6:4.

Andrej Strausz

Andrej Strausz

Bloger 
  • Počet článkov:  69
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zanietený a športu oddaný fanúšik, klavirista. Zoznam autorových rubrík:  TenisHokejFutbalHudba

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu