reklama

Florbal (ženy) - kto a ako do play-off

Ženy hrajú svoje zápasy stále turnajovým spôsobom, novinkou je, že extraligu opustil maďarský Ares Budapešť, na jeho mieste však pribudli traja nováčikovia. Prvýkrát v histórii má tak liga 10 účastníkov. Do konca záklanej časti chýba odohrať posledné kolo (dva zápasy) a už sa rysujú dvojice do play-off.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

 FBC Dragons Ružinov Bratislava Vicemajsterky kráčajú tohto roku extraligou takmer bez zaváhania. Pred sezónou tím pre nezhody s trénerom opustilo viacero starších hráčiek na čele s kapitánkou Streškovou avšak na ich hre je to poznať len málo. Dievčatá hrajú s chuťou, dokazujú, že z florbalu sa už čo to naučili. Oproti svojim súperom sa môžu pochváliť lepšou obranou i kvalitným brankárom. V oboch zápasoch, v ktorých zatiaľ stratili body však nedokázali otočiť zle rozbehnuté skóre, čo pre nich môže byť námetom na ďalšiu prácu i zdvyhnutým prstom pred play-off. Dračice sú už istým postupujúcim z prvého miesta do play-off.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

NTS Nemšová Šiesty tím z minulej sezóny môže byť pre neznalých florbalových pomerov na druhom mieste prekvapením, ale pre ľudí pracujúcich okolo ženského florbalu určite nie. Nemšová dlhodobo pracuje s mládežou a v širokom kádri má viacero šikovných hráčok. Plusmi tímu je celková herná vyrovnanosť hráčok a dobrá technika, mínusom slabšía a miestami nedôrazná hra v obrane. Môj tip 2. miesto.

ŠK Juventa Žirafa Žilina Juvenťáčky patria k určite najskúsenejším tímom, veď väčšina báb z tímu hrá florbal od jeho začiatkov na Slovensku. Žirafa patrí spolu s Dragonsom k takticky i technicky k najvyspelejším tímom s dobrou útočnou i obrannou hrou. Ale ani ony sa nevyhli počas sezóny zaváhaniam, ktoré ich stáli body v tabuľke. Slabinami tímu sú užší káder a nevyrovnané výkony brankárok. Môj tip 3. miesto

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ŠK 1. FBC Trenčín Trenčanky aj vo svojej druhej extraligovej sezóne potvrdzujú, že florbal hrať vedia. Tím sa opiera o produktívny útok na čele s Klaudiou Petrovskou. Slabinou je príliš otvorená hra a miestami až neochota brániť, čo sa môže v play-off vypomstiť. Tím však na postup minimálne do semifinále určite má. Môj tip 4. miesto

FBC Strikes Sereď Majstrovi sa zatiaľ v sezóne určite nedarí podľa predstáv. Tím pred sezónou opustili nitrianske hráčky, ktoré už hrajú za svoj tím a naviac im z rôznych príčin nechodia na zápasy ani futbalistky. Naopak v ich tíme majú túto sezónu premieru hráčky Tvrdošína, ktoré sú pre tím určite prínosom. Nezohratosť je však na ich hre zrejmá a tak sa budú musieť pred play-off uspokojiť s piatym miestom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

FBC Grasshoppers ŽU Žilina Kobylky tiež zostúpili z minuloročných pozícii. V obrane je žilinský tím stále silný, oporu majú aj v bránke, avšak do útoku im to tento rok nejde. Šesť gólov na zápas je málo, zvlášť keď si uvedomíme, že táto štatistika je ovplyvnená vysokými víťazstvami nad Lidom i Fireblades. Dobrá obrana je hlavne v play-off základom úspechu a tú Žilinčanky rozhodne majú. Môj tip 6. miesto

VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava Bratislavský nováčik si už so 100% istotou vybojoval siedme miesto do play-off. Vysokoškoláčky posilnené o viacero skúsených hráčok, ktoré prestúpili pred sezónou z Dragonsu zo začiatku doplácali hlavne na prílišný rešpekt. Časom sa však rozohrali a prišli aj dobré výsledky s tímami z horných priečok. Pozitívom je dobrá hra do útoku i skúsená brankárka, slabinou je však slabšia hra v obrane.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

ŠK Slavia DFA Nitra Postavenie v tabuľke môžu babám ich mužskí kolegovia len ticho závidieť. Nitra sa s elánom i širokým kádrom vo svojom prvom roku určite nestratila a postúpila do play-off z ôsmeho miesta. O lepšie miesto ju iste pripravila horšia hra v obrane, ale 127 gólmi v súperových sieťach určite prekvapili nejedného súpera.

ŠK Lido Bratislava Tím od brehu Dunaja je presne tam kde vlani. Na vlastnú škodu sa neposunul ani výsledkovo ani herne. Dievčatá stále hrajú v siedmych alebo ôsmich, čo ich stojí veľa síl i viac bodov v tabuľke. Ak sa chcú "Šúpolienky" posunúť v ďalšej sezóne vyššie musia určite doplniť svoj káder. Môj tip 9. miesto.

ŠK Fireblades Bratislava Tretí nováčik skončí s najväčšou pravdepodobnosťou v premierovej sezóne posledný. Tím zložený s hráčok B tímu Dragonsu a Malaciek hlavne zo začiatku fasoval a prežil si svoje. V posledných dvoch kolách však dievčatá dokázali, že sú schopné napredovať a ak vydržia pri florbale v rovnakom počte a eláne, nebude dlho trvať a získajú svoje prvé extraligové body.

 1

FBC Dragons Ružinov

15

13-1-1

143-43

100

27b

2

NTS Nemšová

16

11-1-4

169-91

78

23b

3

ŠK Juventa Žirafa Žilina

16

11-1-4

137-63

74

23b

4

ŠK 1.FBC Trenčín

16

10-1-5

175-93

82

21b

5

FBC Strikes Sereď

16

9-2-5

112-74

38

20b

6

FBC Grasshoppers ŽU Žilina

15

9-0-6

89-57

32

18b

7

VŠK FTVŠ Hurikán Bratislava

16

6-2-8

99-77

22

14b

8

ŠK Slávia DFA Nitra

16

5-0-11

121-127

-6

10b

9

ŠK Lido Bratislava

16

1-0-15

37-195

-158

2b

10

Fireblades Bratislava

16

0-0-16

28-275

-247

0b

Michal Streška

Michal Streška

Bloger 
  • Počet článkov:  80
  •  | 
  • Páči sa:  0x

A čo by ste chceli vedieť? Zoznam autorových rubrík:  športpolitikačo ma nenecháva ľahostajnýmknihySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu