Potrebujeme cca 600 g bravčového mäsa (pliecko, stehno...), 2-3 cibule, Worchester, sójová omáčka, sladká paprika, čili mleté, kmín, čierne korenie, soľ, smotana na varenie, trošku hladkej múky, trošku vody do tej hladkej múky, 200g hnedej fazuľky, jedna hotová knedľa, olej
Fazuľku si namočíme na pár hodín do vody. Mäsko nakrájame na kocky, cibuľku tiež nakrájame na drobno a spolu to dáme na 5 minút popražiť. Potom do toho hodíme opláchnutú fazuľku a zalejeme vodou a dáme dusiť. Po začatí dusenia obsah hrnca posypeme soľou a všetkými koreninami v horeuvedenom zozname. Dusíme asi hodinku. Ochutnáme mäsko aj fazuľu, či sú dostatočne mäkké. Ak áno, zmiešame štvrť litra vody s tromi lyžicami hladkej múky (môžeme to rozmixovať ak sa Vám nechce miešať vidličkou). Túto zmes múky a vody vlejeme do uduseného mäsa - zamiešame na miernom ohni. No a nakoniec tam prilejeme smotanu na varenie a znova premiešame. No a jedlo je hotové. Podávame s knedľou (alebo chlebom ak nemusíte knedľu).
Ja viem, že je to vlastne paprikáš s pridanou fazuľou, ale je to fakt dobré, treba vyskúšať. Nech žije netradičná kuchyňa alebo súťažme o "najnápaditejšie prihodenie náhodnej potraviny do paprikáša". No a večer môžete vypnúť kúrenie a ľahnúť pod deku...a spomínať na fazuľku v teple domova...