reklama

Slotensko 2010

Tento rok začal štandardne. Uplynulo ešte len pár dní, a babrácka vláda ad-hoc riešiteľov opäť presvedčila, že na to nemá.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (36)
Obrázok blogu

Dnes je ešte len piateho januára, a úbohé Slovensko má na svojom krku už dve poriadne blamáže.

Pokiaľ o predraženom tendri na výber elektronického mýta, ktorý stál o 6,6 miliardy korún viac, ako najlacnejšia ponuka, nemusela do centrálnej nervovej sústavy voličov "sociálnych demokratov" doraziť ani zmienka (predsa len, to číslo je len ťažko predstaviteľné, že...), chaos pri jeho spustení už tak prehliadnuteľný nie je. Sú ho plné noviny, tie papierové aj elektronické. A tak pokiaľ stovky kamiónov trčia niekde na hraniciach, a ďalšie zápasia s nefunčnými jednotkami, minister Vážny dovolenkuje, šéfik prevádzkovateľa mýta sa tvári, že je všetko v poriadku, a Fico drží bobríka mlčanlivosti. Toto sa moc do kampane asi nehodí, že? Na rozdiel od otvárania nedokončených úsekov diaľnic pred voľbami.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Druhá morová rana prišla z Írska. Slovenskí policajti nezvládli akciu na popradskom letisku, kde nič netušiacemu nešťastníkovi nastrčili pár gramov výbušniny, aby ju policajný pes vyčuchal pri kontrole. Nuž, čokel asi myslel skôr na fenky, policajt na bohviečo, a tak milý pánko, bez toho, aby niečo tušil, odcestoval do Írska. Aj s výbušninou. Výsledok? Poldňové zadržanie, evakuácia bytov v blízkosti jeho bydliska, a pekná medzinárodná blamáž.

Nuž...

Podľa mňa nie je normálnou krajinou štát, ktorý si vyberá predražené riešenia, ktoré aj tak poriadne nefungujú, a zodpovední miesto riešení dovolenkujú, alebo zahmlievajú. Podľa mňa nie je normálnou krajinou štát, ktorý si robí zo svojich občanov fackovacie figuríny pre policajné cvičenia, a môžme sa staviť, že toto sPackanie vrcholnými kovošrotmi nezatrasie. Podľa mňa nie je normálnou krajinou štát, kde týždeň čo týždeň prepukne nejaký škandál, kde klamstvo a zlodejina sú štandardom, a kde sa premiér hrá na to, že zvolá tlačovku o deň skôr, ako opozičný politik, len aby mu náhodou niekto neprevzal tému (preukazovanie pôvodu majetku, ha ha ha).

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ani na začiatku roka 2010 nie sme žiaľ normálnou krajinou. Na presvedčenie stačilo len pár dní, ktoré uplynuli od prázdneho príhovoru prázdneho prezidenta.

Vitajte na Slotensku, vzor 2010.

Sveťo Styk

Sveťo Styk

Bloger 
  • Počet článkov:  409
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Človek, ktorý sa snaží hľadať rovnováhu a mať oči otvorené... Zoznam autorových rubrík:  HudbaFotkyKnihyKoníčkyPolitikaOd spriaznených dušíPudlíkovinyPostrehySlotenskoSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu