reklama

Marianne Dubuc - Lev a vtáčik

Niekedy potrebujeme, aby nás niekto zohrial. Keď budete mať chvíľku času, všetko nechajte tak a prečítajte si knihu Lev a vtáčik.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Detské knihy by mali ukázať najkrajším čitateľom akúsi cestu, priateľa na ceste, oheň v zimnom dni alebo loď cez rieku. Našťastie, existujú dospelí, ktorí nezabudli byť deťmi a dokonca si na to pamätajú. Ja pevne verím, že nie som jediný dospelý, ktorého zohriala kniha Lev a vtáčik.

Nádherne ilustrované dielo Lev a vtáčik je čarovné od začiatku. Úžasné kresby, ľudský príbeh a koniec, ktorý zohreje ako zeleninová polievka v zime.

Príbeh začína levom, ktorý pracuje na záhrade a všimne si vtáčika. Veľmi opatrne sa o neho začne starať a vytvorí mu domov. V knihe je veľmi málo textu a samotný dej dokumentujú obrázky. Páčil sa mi obrázok, keď lev obviazal vtáčikovi krídlo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

A tak vtáčik ostane u leva, pretože tam je dosť miesta pre oboch. Medzi oboma sa vytvorí silné kamarátstvo do doby, keď vtáčik naberie silu a bude môcť odletieť. Prečká s ním zimu a Príde jar a s ním aj vtáci. Ale príde aj jeseň a vtáčik si uvedomí, že aj levovi môže byť zima.

Marianne Dubuc je Kanaďanka, ktorá je autorkou diela. Dodala detskému čitateľovi mnoho nádeje, sily a svojimi kresbami aj pocity oboch priateľov. Obrázky vytvárajú príbeh, ktorý je blízky pre nás všetkých. Detské knihy vedia potešiť a zohriať aj v dospelosti. Hoci som už dospelý, stále je vo mne kúsok hravého detstva. Lev a vtáčik ma v tom len utvrdil.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

PS: Kamarátstvo o levovi a vtáčikovi nie je len príbeh starostlivého leva a zraneného vtáčika. V knihe je aj priestor pre fantáziu, túžby, ale aj spomienky. Niekedy sa cítime ako zranený vtáčik, inokedy ako starostlivý lev. Ale miesto v príbehu, ktorý nám vytvára teplo, je vždy rovnaké.

Kde knihu kúpiť?

Martinus: https://www.martinus.sk/?uItem=869407&z=81XMBP&utm_source=z%3D81XMBP&utm_medium=url&utm_campaign=partner

artforum: https://www.artforum.sk/katalog/153121/lev-a-vtacik

knihy pre každého: https://www.knihyprekazdeho.sk/Kniha/lev-a-vtacik-1316394

baby knihy: https://babyknihy.sk/lev-a-vtacik

Obrázok: https://www.bux.sk/knihy/570540-lev-a-vtacik.html 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Informácie o knihe:

Autor: Marianne Dubuc

http://www.mariannedubuc.com/

Názov: Lev a vtáčik

Počet strán: 76

Vydavateľ: Ikar

Edícia: Edícia Stonožka

https://stonozka.sk/

Rok vydania: 2021

ISBN: 978-80-551-7721-2

Martin Šuraba

Martin Šuraba

Bloger 
  • Počet článkov:  654
  •  | 
  • Páči sa:  231x

Prebíjaný fiškál ;) Zoznam autorových rubrík:  Malý princČeskí herciSúkromnéNezaradenéknižný svetturistický blogDievčatko so zápalkamibehanie

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu