reklama

Igor Fico

Pred voľbami ho kritizoval, teraz robí to isté.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Očkovanie, očkovanie, očkovanie. Vec, ktorá nám pomôže dostať sa z covidovej krízy von a vrátiť sa k normálnemu životu. Žiaľ, žijú medzi nami aj takí ľudia, ktorí sa v živote očkovať experimentálnymi vakcínami nedajú a hovorí sa im antivaxeri.

Všetci snáď vieme, že najohrozenejšou skupinou sú ľudia vo veku 60 a viac a tých treba na očkovanie prilákať. Treba na to peniaze?

Dnes nám minister financií predstavil svoj ďalší svetoborný nápad ako zvýšiť percento zaočkovanosti  - dať ľuďom nad šesťdesiat rokov poukážku v hodnote 500€, ktorú budú môcť využiť v hoteloch, reštauráciách, divadlách, múzeách a v rôznych službách za to, že sa do Vianoc zaočkujú prvou alebo treťou dávkou vakcíny proti covidu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Matovičovi klesli preferencie rýchlym skokom nadol a teraz sa snaží ukradnúť Ficovi babky demokratky trápnou päťsto eurovou poukážkou. Áno, ten istý Matovič, ktorý kričal kvôli schváleniu trinástych dôchodkov pár dní pred voľbami.

Smutné je na tom to, že sa Matovič prezentuje ako „človek, ktorému záleží na zdraví a životoch ľudí“. Je to tak? Dalo by sa určite o tom polemizovať, no pol miliardy eur by sa dalo využiť lepšie ako sa tváriť na dobrosrdečného človeka, ktorý len tak zo štátnej kasy vytiahne 500 mega a dá ich dôchodcom, aby mu stúpli preferencie aspoň o pol percenta.

Prečo stále podporujeme túto dezinformačnú, antivax scénu? Naozaj si to títo ľudia, ktorí škodia krajine, zaslúžia? Myslí si niekto okrem Igora Matoviča, že 500€ na osobu extrémne zvýši % zaočkovaných? Keď tak, odmenil by som radšej tých, ktorí sa už zaočkovať dali a robili to s dobrým úmyslom – ochrániť seba a svojich blízkych.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Avšak črtá sa ďalšia otázka - naozaj musíme pchať peniaze na trápne očkovacie lotérie, poukazy pre dôchodcov a nemôžeme radšej odmeniť zdravotníkov, učiteľov, umelcov a konečne pomôcť aj gastrosektoru?

David Talian

David Talian

Bloger 
  • Počet článkov:  13
  •  | 
  • Páči sa:  134x

Študent matematiky a hudobného umenia na vysokej škole, ktorý sa zaujíma o politické dianie na Slovensku a pozerá sa na politiku triezvo a s rozhľadom. Mojím cieľom je hlavne podeliť sa o svoje názory s ostatnými ľuďmi a ukázať, že aj mladí ľudia majú perspektívu a vedia rozmýšľať vlastnou hlavou - a hlavne rozumne. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu