reklama

Cigaretka na dva ťahy

Neviem, či Igor Matovič fajčí, ale štýl jeho politiky a myšlienkových pochodov mi pripomína fajčenie arogantného snoba.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Najskôr s entuziazmom jemu vlastným vytiahne drahú cigaretku zo škatuľky (dizajn vlastnej výroby), s veľkou pompou ju zapáli, dvakrát s nadhľadom a vtipným komentom potiahne smerom k obecenstvu a keď nepočuje potlesk a obdivné výkriky publika, s odporom ju zahodí. Väčšinou s patričnou kritikou niekoho, kto ho k fajčeniu takéhoto hnusu priviedol, alebo dehonestáciou ne/známeho záškodníka, ktorý sa na výrobe cigarety nejako podieľal. Často je tento akt zakončený tvrdením, že to v podstate nebola ani jeho cigareta alebo že fajčil celkom niekto iný.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Posledným príkladom je očkovacia lotéria.

Veľký entuziazmus (sám niečo vymyslel)→ veľká pompa (verejnoprávna podpora, obrovské peniaze) → motivačný a povzbudzujúci komentár (tlačovky, štatút lotérie) → pri slabom potlesku zmena paradigmy i jeho úmyslu. A čo bude nasledovať? Zatiaľ je pán minister ešte len pri druhom ťahu, ale do budúcnosti odhadujem, že nám oznámi, že lotéria nebol vlastne jeho nápad. Bola to zákerná stratégia poníženia Slovákov a vymyslel to s najväčšou pravdepodobnosťou Sulík, Mičovský, Kolíková alebo, keď ešte chvíľu počkáme, možno i Lengvarský alebo Heger. No a potom bude nasledovať spravodlivá Matovičova pomsta. Škrtanie v rozpočte či v zozname zamestnancov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Cigaretkou na dva ťahy však môžeme označiť nielen jeho aktivity, ale i vzťahy a narábanie s ľuďmi.

Najskôr je človek vedľa neho kamarát, odborník a výnimočná osobnosť, na konci mentálne retardovaný, vypočítavý, skrátka debil.

Nuž, štýl politiky nášho samojediného ministra financií je prosto nezameniteľný a celkom iste sa bude pekne vynímať v dejinách politiky Slovenskej republiky. Dokonca si myslím, že je málo, aby to dokumentovali len písomné anály. Možno by sa mohlo uvažovať nad zmrazením alebo po vzore niekoľkých slovenských miest, ktoré pre pripomienku súčasnosti budúcim generáciám vytvárajú časové kapsuly, aby sa v nejakej takej kapsule ušlo miesto i pre nejakú tú relikviu pána Matoviča.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama

I keď, neviem, či by to pre pripomienku jeho veľkosti nebolo málo.

Možno by stálo za hriech vyhradiť pre túto osobnosť jednu celú samostatnú časovú kapsulu.

Pre prípad...

Aby sa nezabudlo...

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  957
  •  | 
  • Páči sa:  15 245x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu