reklama

Čím míň víš, tím líp spíš

alebo Ak by som si zo sledovania politiky neurobila zábavu pre moje blogovanie, už dávno by mi švihlo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

Tak sme sa dočkali.

Zatiaľ, čo európske štáty rozšafne a bez rozmyslu rozhadzovali pomoc medzi svojich občanov, aby ich udržali v pokoji a pri živote, naša vláda s vierou hraničiacou s istotou, že Slovač sa búri len výnimočne, vyčkávala a zostávala opatrne pri sľuboch. A oplatilo sa. Aj keď sme frflali a stenali, že nemáme, že sa nedá a že trpíme, väčšina z nás nijak zvlášť neprotestovala a väčšina dokonca prežila.

Konečne sme však my i doba uzreli, minister financií už dlhší čas lepšie spí a je predpoklad, že udrží myšlienku dlhšie ako pár dní, a tak sa náš predseda vlády po dlhšej úvahe rozhodol zvolať mimoriadnu tripartitu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

No a dnes sa mimoriadne stretli.

Tri partity (po slovensky tri partie) zasadli k jednému stolu a dospeli k dohode.

Na následnej tlačovke potom všetci zúčastnení vystúpili, navzájom si poďakovali za konštruktívny dialóg, pochválili sa a ocenili, akí boli ústretoví, milí a naklonení pomáhať ľuďom a keď už premiér asi po tretíkrát zopakoval, že sme všetci na jednej lodi, zvestovali národu závery ich zjazdu: povedali, že na nás všetci myslia a opäť nám sľúbili, že už bude lepšie.

A keby len to.

Ministerka Remišová tajuplným hlasom dokonca prezradila, že sa môžeme tešiť na niečo, čo nemá obdobu.

Aj zástupkyňa takmer všetkého sociálneho M. Uhlerová bola spokojná. Podľa nej sa práve dnes tripartita dostala tam, kde naozaj patrí a že predseda vlády "sa chopil svojho prvého orgánu", a to naozaj iniciatívne. Pozorný poslucháč i takmer zaspávajúci minister hospodárstva i sama zástupkyňa zamestnancov sa až zľakli pri tejto hláške, takže sme si všetci svorne oddýchli, keď sa pani Uhlerová opravila a upresnila, že prvým orgánom pána premiéra myslela najmä orgán poradný.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nálada a atmosféra tlačovky bola teda radostná a optimistická.

Dobrú náladu a radosť zo sľúbeného kazí snáď len malý detail:

Sľub lepších zajtrajškov platí len za podmienky, že Sulík zabudne na svoje EGO a príkorie, uzná, že Matovičovo EGO a dielo sú hodné obdivu a zahlasuje za rozpočet, ktorý minister financií predložil. A to aj keď je presvedčený, že stojí za prd borový.

Inak, vážení, inak my ani firmy nedostaneme nič.

Rozpočet je totiž rozpočtom pomoci ľuďom a ak nebude schválený, žiadna pomoc prísť logicky nemôže. A na tom sa zhodli a súhlasili s tým všetky tri partie, ktoré chcú len a len naše dobro.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nuž, čo vám poviem: Čím míň víš, tím lépe spíš.

Zdroj:

https://www.ta3.com/clanok/249317/tb-predsedu-vlady-e-hegera-po-rokovani-hospodarskych-a-socialnych-partnerov

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  949
  •  | 
  • Páči sa:  14 698x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu