reklama

Fact or Fiction v slovenskej verzii

V dnešnom príspevku sa po vzore populárneho mysteriózneho amerického seriálu budem pýtať: Fakt alebo výmysel? Mohlo sa u nás na Slovensku v týchto dňoch niečo takéto stať? Dnešná séria bude z oblasti zdravotníctva.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)
  1. Staršia pani s príznakmi porážky si z posledných síl zavolala záchranku. Prvá otázka, ktorá k nej z telefónu smerovala, znela: Máte platný certifikát z testovania? Ste negatívna?

Fact or Fiction?

  1. Plná čakáreň onkopacientov, ktorí čakajú na príchod sestričky, aby im oznámila, či im poisťovňa schválila/neschválila chemoterapiu.

Fact or Fiction?

  1. Pacientovi, ktorému zobrali kus čreva so zhubným tumorom, priniesli ako druhé jedlo (prvé bol vývar) kôprovú omáčku s mäsom a knedľou. Na otázku pacienta smerom k lekárovi, či je práve toto po takto náročnej operácii „to pravé, orechové“, mu lekár odpovedal: „Asi nie je, ale nič iné vám nemôžem zabezpečiť. Skúste si stravu zaistiť sám.“ (Pozn. táto rada prišla v čase najprísnejšieho zákazu návštev do nemocníc).

Fact or Fiction?

  1. Pacient druhý deň po operácii márne čakal na prídel jedla (vývar) a keď sa ho nedočkal do večera, opýtal sa sestričky, či by predsa len už nedostal niečo k jedlu, že už je trochu hladný. Dostal takúto odpoveď: „Ježíííš, my sme na vás zabudli.“

Fact or Fiction?

  1. Lekár - onkológ predpísal pacientovi liek, ale zároveň ho upozornil, že ak to prezradí druhému lekárovi – onkológovi, môže byť vyradený „zo systému.“

Fact or Fiction?

Tak to bolo dnešných 5 príbehov. A ich rozuzlenie?

Ak ste tipovali, že všetky tieto prípady sa stali, tak ste mali pravdu.

Či išlo o zlyhanie jednotlivcov alebo systému, neviem posúdiť, čo však viem naisto, je to, že týchto pár príbehov ľudí z môjho okolia by mohlo s čistým svedomím konkurovať seriálu z USA.

Věra Tepličková

Věra Tepličková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  949
  •  | 
  • Páči sa:  14 690x

V prvom rade som manželka, mama a babička, ktorá nadovšetko miluje svoju úžasnú rodinu. Profesionálne som sociálna pedagogička a vychovávateľka s viac ako 26 ročnou pedagogickou praxou. Už viac ako 10 rokov sa venujem štúdiu ľudského temperamentu. Fascinuje ma pozorovať a študovať správanie ľudí, medziľudské vzťahy v rodinách, pátrať po príčinách problémov a hľadať možnosti ich riešenia. Mojim krédom je citát Marca Vitruvia Pollia: Rodičia majú dať deťom na cestu veľkú výbavu, ktorá by pri stroskotaní lode vyplávala spolu s nimi na hladinu. Zoznam autorových rubrík:  LampáreňS politikmi netancujem.Výchova a vzdelávanie inak.Keď už nič, tak rýmy...Zo života ...Maličkosti z temperamentovej poradne...NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu