reklama

Pozvánka na výstavu

Výstava štyroch fotografov, združujúcich sa v klube priateľov fotografie pri Stredoeurópskom dome fotografie: Tibor Javor, Stano Pittner, Milivoje Jocic a Rudolf Baranovič, ktorí sa predstavia od 6.3.2012 v galérii Prolaika, sa skladá zo štyroch cyklov, po šesť fotografií. Ide o výber fotografií jednotlivých autorov na základe spoločne zvolenej témy, ktorou je ulica, príroda a bežný život. Každý z autorov má svoj vlastný štýl a pohľad na fotografiu, a taktiež svoju orientáciu smeruje odlišne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)
Obrázok blogu


Tibor Javor predstaví sériu dyptychov. Vo svojej práci dokumentuje religiózne miesta (kostoly, pútnické miesta...) a bežné mestské priestory či prírodu. V jeho fotografiách sú však tieto miesta ťažko identifikovateľné, pretože si vyberá iba určité časti, akési znaky, ktoré na tieto miesta iba okrajovo poukazujú. Spojením dvoch obrazov rozličného charakteru vzniká konfrontácia dvoch odlišných kultúrnych prostredí.

Stano Pittner ako jediný predstaví abstraktnú sériu Nové Dimenzie. Tu zachytáva určitý priestor a čas pomocou dlhej expozície, čo spôsobuje, že obraz, ktorý takouto technikou zachytí pôsobí rozmazane a nečitateľne. Toto je však zámerné. Podstatou takéhoto zachytenia priestoru je navodiť dojem mystickej atmosféry, zachytenia aury priestoru a momentu. Autor nepoužíva photoshop. Každá fotografia je jedinou expozíciou, a preto akékoľvek „nevyrovnanosti“ sú jej súčasťou a zámerom.

Milivoje Jocic - srbský dokumentárny a cestopisný fotograf. Fotografiami sa snaží zachytiť autenticitu a charakteristické prvky krajiny, do ktorej cestuje. Na výstave predstaví malý výber toho, čo vo svojom archíve má. Autor si dáva záležať najmä na zachytení správneho okamžiku vypovedajúceho o živote a kultúre tej ktorej krajiny. V rámci svojho dokumentovania sa na sústreďuje na rušivé momenty. Naopak, z jeho fotografií vyžaruje pokojná atmosféra a krása daného miesta.

Rudolf Baranovič – venuje sa najmä street-fotografii a taktiež dokumentárnej fotografii. V predstavenej sérii zachytáva momenty z prázdnin pri mori. Sústreďuje sa na netradičné zachytenie dovolenkovej destinácie. Tým, že fotografuje výhradne čierno-bielo navodzuje atmosféru nedávnej minulosti. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Komunikácia, Diptych (C) Tibor Javor

Dovoľte Vás pozvať na vernisáž, ktorá sa bude konať dňa 6.3.2012 o 19:00 v priestoroch galérie Prolaika na Palackého 14, vedľa Reduty. K príjemnému pozeraniu prispeje aj príjemná živá hudba a jemné občerstvenie. Vernisáž je voľná, bez pozvánky. Všetci ste vítaní...

Klub priateľov fotografie pri Stredoeurópskom dome fotografie v Bratislave www.sedf.sk

Tibor Javor

Tibor Javor

Bloger 
  • Počet článkov:  370
  •  | 
  • Páči sa:  17x

Človek s niekedy iným pohľadom na tradičné hodnoty. Spoznáte ma aj pod nickom "commandcom". Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáFotografieVšeličoZamysleniaPotulky

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu